OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σαρλ Μισέλ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις απέναντι στην συμπεριφορά της Άγκυρας, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Τείναμε το χέρι στην Τουρκία τον Οκτώβριο και η αξιολόγησή μας είναι αρνητική με την διαπίστωση της συνέχισης των μονομερών ενεργειών και της εχθρικής ρητορικής. Θα έχουμε μία συζήτηση κατά την διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε για να επιβάλουμε κυρώσεις για την κατάσταση» , δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Είναι φανερό από τις καθημερινές δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και πολλών ηγετών , ότι ο ευρωπαϊκός κλοιός γύρω από την Τουρκία σφίγγει και η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιλαμβανόμενη τα επικίνδυνα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν είναι αποφασισμένη να απαντήσει με άμεσες αποτρεπτικές ενέργειες. Η τακτική των προειδοποιήσεων, που επέβαλε η γερμανική πλευρά, εγκαταλείπεται μιας και απέδειξε ότι δεν φέρνει αποτελέσματα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Η καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , που ζητά άμεσα κυρώσεις, είναι ενδεικτική του κλίματος που θα επικρατήσει στην ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice