OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Οικογένεια Ελλήνων ομογενών στα θύματα του μακελειού στο Τρίερ της Γερμανίας

Μια οικογένεια Ελλήνων ομογενών που ζουν στην Γερμανία είναι θύματα του τραγικού συμβάντος στο Τρίερ της Γερμανίας.

Όπως έγινε γνωστό από την ιστοσελίδα orthodoxia.info πρόκειται για μια οικογένεια που είναι μέλος της  ελληνορθόδοξης κοινότητας. Είχαν βγει όλοι μαζί να περπατήσουν στους δρόμους της πόλης, αλλά δυστυχώς βρέθηκαν στην πορεία του παρανοϊκού γερμανού. Ο πατέρας γνωστός και διακεκριμένος  οδοντίατρος στην περιοχή, μαζί με τη σύζυγο του και τα δυο τους παιδιά, το ένα μάλιστα βρέφος λίγων μόλις ημέρων. Νεκρός είναι ο 45χρονος Έλληνας οδοντίατρος και το μόλις δυο μηνών κοριτσάκι τους ενώ η σύζυγος του και το άλλο τους παιδί, μόλις 17 μηνών, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Το τραγικό συμβάν συνέβη χθες το μεσημέρι σε πεζόδρομο στο ιστορικό κέντρο της Τρίερ. Άνδρας 51 ετών πιθανότατα μεθυσμένος και με ψυχική ασθένεια έπεσε πάνω σε περαστικούς με αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού και μεγάλη ταχύτητα. Οι αρχές τον συνέλαβαν αλλά πρόλαβε και σκόρπισε τον θάνατο, με θύματα πέντε ανυποψίαστους πολίτες.

Συντετριμμένος, ο δήμαρχος του Τρίερ,  Βόλφραμ Λάιμπε, δήλωσε: «Είναι η πιο μαύρη μέρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέλω να μάθω γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω αν θα πάρω απάντηση», καθώς ο δράστης δείχνει σημάδια ψυχικής διαταραχής. Τις τελευταίες ημέρες είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί.

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για το συμβάν

“Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την οδύνη του για τον τραγικό θάνατο πέντε πολιτών στην Τρίερ της Γερμανίας χθες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται δυστυχώς δύο Έλληνες, ένας άνδρας και η μόλις λίγων εβδομάδων κόρη του. Σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, νοσηλεύονται τραυματισμένοι η σύζυγός του και ο γιος τους. Το Γενικό Προξενείο Φρανκφούρτης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις γερμανικές αρχές για να παράσχει κάθε συνδρομή. Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων”.

Σχετικά Άρθρα

Φορολογικές δηλώσεις: Άμεσα ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή τους

otavoice

Ουκρανία – ΗΠΑ: Προχωρούν σε διμερή συνεργασία για «συμφωνία ασφαλείας»

otavoice

Ρωσικό σφυροκόπημα με drones στην Οδησσό – Εκρήξεις και στο Κίεβο

otavoice

Δολοφονία Λυγγερίδη: Τουλάχιστον 64 συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση

otavoice

Κορύφωση της αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές σήμερα, με 30άρια

otavoice

Ισημερινός: Οι αρχές συνέλαβαν τον φερόμενο ηγέτη της συμμορίας Los Lobos

otavoice