Ο εγκληματίας Ερντογάν παριστάνει τον Ευρωπαϊστή και «καρφώνει» την Ελλάδα

Σε μια παράσταση εξευρωπαϊσμού ο παρανοϊκός Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία του να ανοίξει «μια νέα σελίδα» με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Μετά τις αμερικανικές κυρώσεις για την αγορά των S400,παριστάνοντας το θύμα και με το αίμα να τρέχει ζεστό  από τα εγκλήματα που διέπραξε με τον εταίρο του Αλίγιεφ, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, επιχειρεί να κερδίσει συμμάχους έχοντας πάντα την στήριξη της γερμανικής πλευράς.

Έτσι ήρθε σε επικοινωνία με τον ανώτατο Ευρωπαίο αξιωματούχο επιχειρώντας μια διπλωματική τρίπλα , φροντίζοντας παράλληλα να στοχοποιήσει την Ελλάδα, ως μια χώρα που δεν συνδιαλλέγεται.

«Η Τουρκία επιθυμεί να ανοίξει μια νέα σελίδα με την ΕΕ» και να «ξαναξεκινήσουν οι συνομιλίες με την ΕΕ εξετάζοντας την κατάσταση στο σύνολό της» και «στη βάση κοινών συμφερόντων», ήταν αυτά που τόνισε στον Σάρλ Μισέλ σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος με θράσος μιας  και είναι αυτός που παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας  και της Κύπρου, επανέλαβε την ετοιμότητα της Άγκυρας για διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι η ελληνική πλευρά αποφεύγει συνεχώς τις διαπραγματεύσεις,

Σε μια θεατρική παράσταση που αυτοαναγορεύτηκε ως τιμητής και θεματοφύλακας του Διεθνούς Δικαίου, ανέφερε ότι η πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο βασίζεται στην νομιμότητα, υποστήριξε ότι η τουρκική πλευρά καταβάλλει πάντοτε τις απαραίτητες προσπάθειες για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην περιοχή.

«Ελπίζουμε ότι η ΕΕ θα υιοθετήσει μια εποικοδομητική και συνετή στάση απέναντι στην Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, μια μέρα μετά την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας για την αγορά και απόκτηση των ρωσικών συστημάτων S-400.

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν επιτείθετο στο Γάλλο Πρόεδρο και τον χαρακτήριζε «πρόβλημα για τη  Γαλλία», αλώνιζε στην Ανατολική Μεσόγειο παραβιάζοντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα, εισέβαλε στην Αμμόχωστο και ανακοίνωσε την δημιουργία του ψευδοκράτους. Με ευκολία αλλάζει προσωπεία και από τρομοκράτης γίνεται ανθρωπιστής. Το παιχνίδι μια ζέστη μια κρύο,για να κερδίζει σημεία στην εκπλήρωση των σχεδίων του το μάθαμε πια.

Ήδη με την τακτική αυτή κατάφερε να έχει στρατιωτική παρουσία, στη Συρία, στην Αρμενία και στη Λιβύη, ενώ συνεχίζει την κατοχή της Κύπρου και επεκτείνετε στρατιωτικά με βάσεις στην Ανατολική Αφρική, εκμεταλλευόμενος παράλληλα την προστασία που του προσφέρει το Κρεμλίνο.

 Μισέλ: Δεν υπάρχει θετική προοπτική για την Τουρκία, αν δεν σταματήσει μονομερείς ενέργειες και προκλήσεις

Στην απόφαση της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, απαντώντας στην τοποθέτηση Ερντογάν, σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Παράλληλα, ο κ. Μισέλ σημείωσε ότι υπήρξε, επίσης, απόφαση για δυνατότητα θετικής ατζέντας, «η οποία θα είναι αποτέλεσμα της επιλογής (της Τουρκίας) να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες και την εχθρική ρητορική έναντι της ΕΕ και των κρατών-μελών της».
Σχολιάστε