Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: Ανοίξτε τις Εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Παρέμβαση με επιστολή στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, που ζητά να ανοίξουν οι Εκκλησίες για την περίοδο εορτασμού των Χριστουγέννων.

Στην επιστολή, που εστάλη μέσω της Ιεράς Συνόδου μετά τον πρωτόγνωρο εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος μεταφέρει το αίτημα του λαού του να ανοίξουν για τους πιστούς οι ναοί την περίοδο των Χριστουγέννων, τηρώντας τα σχετικά μέτρα προστασίας.

Ο κ. Χρυσόστομος επισημαίνει πως ο Ορθόδοξος Ελληνικός Λαός δεν θα αντέξει έναν εορτασμό των Χριστουγέννων αντίστοιχο με του περασμένου Πάσχα των κλειστών εκκλησιών, ενώ παρόμοια επιστολή στάλθηκε από τον μητροπολίτη Πατρών και προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι φωνές από Ιεράρχες πληθαίνουν καθημερινά που ζητούν με αγωνία να αρθούν τα απαγορευτικά μέτρα ώστε να μπορέσουν οι πιστοί, με ασφάλεια, να προσέλθουν να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν Σώμα και Αίμα Κυρίου. Η θεραπεία της ψυχής είναι το ίδιο σοβαρή υπόθεση με αυτή τη θεραπεία του σώματος, τονίζουν.
Σχολιάστε