Έβγαλαν οι Τούρκοι διπλωματικό διαβατήριο στον 54χρονο κατάσκοπο – Έτοιμος να διαφύγει

Την έκδοση διπλωματικού διαβατηρίου στον 54χρονο κατάσκοπο  αναφέρουν πληροφορίες από τη Ρόδο, που έχει καταφύγει μετά την προκλητική και ύποπτη ελευθέρωση του στο τουρκικό προξενείο, μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση τόσο του ίδιου όσο και του 35χρονου «εργοδότη» του, υπάλληλου στο Προξενείο. Εκτεθειμένες οι εισαγγελικές αρχές αλλά και οι αρχές ασφαλείας της χώρας που επέτρεψαν αυτή την εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 54χρονος είναι πιθανό να κάνει χρήση του διπλωματικού αυτού διαβατηρίου προκειμένου να διαφύγει στην Τουρκία -και αυτό εντός των επόμενων ημερών- αποφεύγοντας έτσι τη σύλληψη και μια πιθανή καταδίκη του στην Ελλάδα.

Σημειώνεται από τότε που για άγνωστο λόγο αφέθηκε ελεύθερος ο 54χρονος από τις Ελληνικές Αρχές έχει καταφύγει, όπως έχουμε αναφέρει στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο, το οποίο όπως και το αντίστοιχο προξενείο στη Κομοτηνή δρουν ως το μακρύ χέρι των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως οι Ελληνικές Αρχές κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους έχουν ανακαλύψει 2.500 φωτογραφίες που είχε στείλει ο 54χρονος στον 35χρονο μεταξύ αυτών, οι περισσότερες Ελληνικών υποβρυχίων, που κατέπλεαν ή κινούνταν στην περιοχή Ρόδος-Καστελόριζο. Οι φωτογραφίες φαίνεται πως κατέληγαν στον «σύνδεσμό» τους στην Τουρκία, πρόσωπο που φέρεται να ανήκει στο στενό περιβάλλον σημαντικού Τούρκου αξιωματούχου της κυβέρνησης Ερντογάν.

Σε ό,τι αφορά τον 35χρονο υπάλληλο του προξενιού, έχει ταξιδεύσει αρκετές φορές στην Τουρκία. Ποτέ του, όμως, δεν επέλεξε να περάσει με ένα καραβάκι από τη Ρόδο ή από κάποιο άλλο νησί των Δωδεκανήσων στη γειτονική χώρα. Αντιθέτως, πήγαινε κάθε φορά στην Τουρκία μέσω Θράκης. Έτσι, οι αρχές πραγματοποιούν μέρος των ερευνών τους εκεί. Αναζητούνται όλες οι τυχόν ύποπτες επαφές του, μεταξύ των οποίων και πρόσωπα τα όποια μπορεί να είχαν στρατολογηθεί από τον 35χρονο.

Πηγή notianea.gr
Σχολιάστε