Δριμεία επίθεση Πομπέο κατά Λαβρόφ: «Η Ρωσία υπονομεύει την σταθερότητα»

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών  Μάικ Πομπέο,  στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σχετικά με τα όσα είπε ομόλογός του για τις αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία, εξαιτίας της αγοράς των S-400. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απάντησε στις κατηγορίες του Ρώσου, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην περιοχή της Μεσογείου.

Ο κ. Πομπέο επισήμανε πως η Ρωσία υπονομεύει τη σταθερότητα στη Συρία, τη Λιβύη και σε άλλες χώρες. Με την δήλωση αυτή ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας φωτογραφίζει τους Ρώσους, σαν υποκινητές της αποσταθεροποιητικής και επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας, με πρόσφατα τα γεγονότα στην Αρμενία.

«Όλες αυτές οι ενέργειες δείχνουν ξεκάθαρα ότι αν κάποιος παίζει πολιτικά παιχνίδια και προσπαθεί να εμποδίσει την πρόοδο σε περιφερειακά ζητήματα, είναι η Ρωσία, η οποία ενεργεί μόνο για να προωθήσει τα συμφέροντά της εις βάρος ολόκληρης της περιοχής»  ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις του ο κ.  Πομπέο .

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται το τουρκικό ΥΠΕΞ, υπήρξε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του Μελβούτ Τσαβούσογλου, με τον Μάικ Πομπέο όπου του «εξέφρασε την αντίδραση της Τουρκίας στην απόφαση των ΗΠΑ».
Ενδεικτικό του πανικού που έχει σημάνει στην  Άγκυρα η εξέλιξη είναι οι σημερινές αιχμηρές δηλώσεις του υπουργού  Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις «έχουν διαταράξει όλες τις αξίες της συμμαχίας μας με τις ΗΠΑ». Παράλληλα, πρόσθεσε πως η Άγκυρα θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα των S-400. «Θα λάβουμε όλες τις προφυλάξεις για να υπερασπιστούμε τους 83 εκατομμύρια συμπολίτες μας και τη χώρα μας που απειλείται σοβαρά από πυραύλους» είπε χαρακτηριστικά.

 

 
Σχολιάστε