Αζέροι παραβίασαν την «συμφωνία» και επιτέθηκαν σε αρμενικές δυνάμεις στο Αρτσάχ

Οι αρμενικές  δυνάμεις του Ναγκόρνο-Καραπάχ ανακοίνωσαν σήμερα πως τρεις μαχητές τους τραυματίσθηκαν σε επίθεση των δυνάμεων εισβολής του Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου υπό την αιγίδα της Μόσχας.

Αζέρικα στρατεύματα επιτέθηκαν χθες, Κυριακή, το βράδυ σε αρμένιους μαχητές και «τρεις τραυματίσθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Οι μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους με τις δυνάμεις του Αζερμπαιτζάν και ισλαμιστές μισθοφόρους της Άγκυρας  να προβαίνουν σε πρωτοφανή εγκλήματα πολέμου οδήγησαν τον Νοέμβριο σε μια συμφωνία κατάπαυσης των εχθροπραξιών, που επιβλήθηκε εκβιαστικά από τη Μόσχα και υπό την απειλή γενικευμένης επίθεσης κατά της Αρμενίας.

Η συμφωνία υποχρέωσε τους αρμενικούς πληθυσμούς να εκδιωχθούν από τα εδάφη τους , που ιστορικά αποτελούν εδάφη της Αρμενικής Δημοκρατίας και πέρασαν στο νεοσύστατο κράτος του Αζερμπαιτζάν, μετά από παιχνίδια της άλλωστε κραταιάς ΕΣΣΔ.

Ρωσία και Τουρκία εκτέλεσαν το σχέδιο διαμελισμού της περιοχής και ο Ερντογάν χθες επισκεπτόμενος το Μπακού σε ένα προκλητικό θέατρο πανηγυρισμών της εισβολής, απείλησε την Αρμενία ότι να δεν συνεργαστεί μαζί τους  θα δει νέο κύκλο αίματος.

 

 

 
Σχολιάστε