OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ανοιχτές Εκκλησίες- Μην Φυλακίζετε τις Ψυχές μας-Κίνημα διαμαρτυρίας (βίντεο)

Διαστάσεις έχει πάρει στη χώρα η απαίτηση να ανοίξουν οι Εκκλησίες στους πιστούς. Ιεράρχες και πιστοί μετά από ένα πολύμηνο αποκλεισμό των εκκλησιών ζητούν να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα , ενόψει των ημερών των Χριστουγέννων και με τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα να μπορέσουν να προσευχηθούν, να κοινωνήσουν, να ενισχύσουν την ψυχή τους, να υποδεχτούν  τον Ερχομό του Κυρίου.

Μεγάλος αριθμός Μητροπολιτών δημόσια έχει ζητήσει το άνοιγμα των Ιερών Ναών , ενώ επιστολή της Ιεράς Συνόδου στον πρωθυπουργό θέτει το θέμα ανοίγματος για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Κάναμε Ανάσταση και Πάσχα με κλειστές εκκλησίες , δεν θα κάνουμε και Χριστούγεννα , όταν σε όλο τον κόσμο οι εκκλησίες , οι χώροι λατρείας είναι ανοιχτοί, υπό προϋποθέσεις.

Είναι διάχυτη η πεποίθηση στους κύκλους της Εκκλησίας αλλά και σε εκατομμύρια πιστούς ότι οι λόγοι που οι Εκκλησίες τελούν υπό ειδικό καθεστώς από την αρχή της επιδημιολογικής κρίσης δεν είναι υγειονομικοί, αλλά πηγάζουν από την μανία καταδίωξης κάποιων συγκεκριμένων κύκλων.

Μάλιστα στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης με αίτημα “Ανοίξτε τις Εκκλησίες- Μην φυλακίζεται τις Ψυχές μας”, ενώ σε βίντεο παρατίθεται η διεθνής πραγματικότητα, ενώ καυτηριάζεται το άνοιγμα σε δραστηριότητες την ώρα που έχει μπει “λουκέτο” στις Εκκλησίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στη Γερμανία όπου στο κρατίδιο της Βαυαρίας με τα περισσότερα κρούσματα, ανακοινώθηκαν σήμερα νέα περιοριστικά μέτρα στα οποία όμως δεν περιλαμβάνονται οι εκκλησιαστικές λειτουργίες που θα τελούνται κανονικά τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τα μέτρα στη Βαυαρία ισχύουν από αύριο.

Σχετικά Άρθρα

ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ για τα οικοδομικά ύψη: Ο ΝΟΚ δεν βελτιώνεται πρέπει να καταργηθεί

otavoice

Α. Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή στο «χείλος του γκρεμού»- Η Γάζα μια «ανθρώπινη κόλαση»

otavoice

Το «παζάρι» Ισραήλ με ΗΠΑ – «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα ως αντάλλαγμα περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

otavoice

Σεισμός 5,6 βαθμών Ρίχτερ στην Τουρκία- Αναφορές για υλικές ζημιές

otavoice

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που απέρριψε καταγγελία για υπουργούς

otavoice

Βρυξέλλες: Ικανοποίηση στην Αθήνα για τα συμπεράσματα στις ευρωτουρκικές σχέσεις

otavoice