Αμόκ Τσαβούσογλου κατά ΗΠΑ-Γαλλίας: «Μόνο η Γερμανία είναι τίμιος διαμεσολαβητής»

Σε παραληρηματικό αμόκ ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας από τα απανωτά χαστούκια της διεθνούς κοινότητας.  Αποθέωσε ο Τσαβούσογλου την Γερμανία την οποία χαρακτήρισε «τίμιο διαμεσολαβητή», δείγμα της στενής σχέσης των δυο χωρών και της αναγνώρισης ότι η Μέρκελ βάζει πλάτη στα τουρκικά σχέδια.  

Μετά την αρχική του εισήγηση στη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, κατά την οποία μίλησε για μέλλον της Ατλαντικής Συμμαχίας και το Αφγανιστάν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, προφανώς ενοχλημένος από την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ που προηγήθηκε, καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε αιτιάσεις εναντίον της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ειρήνη», για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, λέγοντας ότι το πρόσφατο περιστατικό δεν έγινε τυχαία λίγο πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ, εκφράζοντας τη «λύπη» του για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι «εναντίον της Τουρκίας», υποστηρίζουν τις «μαξιμαλιστικές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου» και στηρίζουν «τρομοκρατικές οργανώσεις», ενώ είπε ότι η Γερμανία αποτελεί τον μόνο τίμιο διαμεσολαβητή.

Μιλώντας για τη Γαλλία, ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η «γαλλική θέση στη Λιβύη αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη συνοχή της Συμμαχίας». 

Κατέληξε την παρέμβασή του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λέγοντας με σαφή εκνευρισμό ότι η ομάδα Μινσκ στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ είναι προκατειλημμένη υπέρ της Αρμενίας.

Είναι προφανές ότι έχει δημιουργηθεί ένα άξονας Βερολίνου- Μόσχας -Άγκυρας , που μεθοδικά προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο στην παγκόσμια σκακιέρα απέναντι σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, που εκφράζει πλέον η Γαλλική πλευρά. 

Πηγή πληρ. ΑΠΕ
Σχολιάστε