OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Τραμπ: “Ο χρόνος θα δείξει ποιος θα αναλάβει την προεδρία-Όχι σε lockdown”

Ο χρόνος θα δείξει ποιος θα αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Στις πρώτες, επίσημες δηλώσεις που έκανε από τους κήπους του Λευκού Οίκου μιλώντας για την Επιχείρηση Warp Speed, σχεδόν μία εβδομάδα αφότου όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προέβλεψαν την ήττα του στις εκλογές, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος τόνισε ότι η δική του κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει lockdown στις ΗΠΑ, υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

«Η δική μας κυβέρνηση δεν θα προβεί σε lockdown, δεν ξέρω τι θα κάνει… όποιος διοικεί στο μέλλον. Μόνον ο χρόνος θα μας πει. Εμείς, πάντως, δεν εγκρίνουμε ένα νέο γενικευμένο lockdown», είπε ο Τραμπ αφήνοντας σαφείς αιχμές και αμφιβολίες για το αποτέλεσμα των εκλογών και τον ένοικο του Λευκού Οίκου για την επόμενη προεδρική θητεία. .

Αναφερόμενος στο εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό, είπε ότι αναμένει ότι θα είναι διαθέσιμο για όλον τον πληθυσμό τον Απρίλιο και θα διατεθεί δωρεάν. Εκτίμησε επίσης ότι θα δοθεί «πάρα πολύ σύντομα» η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της εταιρείας Pfizer. Επίσης υπογράμμισε πως αναμένει ανάλογες ανακοινώσεις και από άλλες εταιρείες «γιατί όχι με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα».
O Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε για το κυβερνητικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, το οποίο έχει συνάψει συμφωνίες με αρκετές φαρμακοβιομηχανίες σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην επιτάχυνση της αναζήτησης αποτελεσματικών θεραπειών για τη συνεχιζόμενη παγκόσμια πανδημία κορωνοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice