OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ταϊλάνδη: Συνταγματική μεταρρύθμιση μέσα σε μια νύχτα βίας και χάους

(CNN) Το κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης ψήφισε τις προτάσεις για συνταγματική μεταρρύθμιση την Τετάρτη, μια ημέρα μετά τη χειρότερη νύχτα βίας στο πεντάμηνο κίνημα διαμαρτυρίας της χώρας, όπου χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ζωντανά πυρομαχικά και άφησαν περισσότερους από 50 τραυματίες.

Ο πρωθυπουργός Prayut Chan-o-cha, ο οποίος κατέλαβε την εξουσία σε πραξικόπημα το 2014, και οι υποστηρικτές του έχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και έτσι οποιαδήποτε ψήφος για πραγματική συνταγματική αλλαγή – η οποία θα μπορούσε να περιορίσει τις δυνάμεις του στρατού και της μοναρχίας – είναι απίθανη να περάσω. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες.
Καθώς οι νομοθέτες συζήτησαν τις τροπολογίες του χάρτη την Τρίτη, διαδηλωτές που ζητούσαν συνταγματική μεταρρύθμιση συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο στην Μπανγκόκ, όπου συγκρούστηκαν με αστυνομικές και φιλο-μοναρχικές ομάδες σε αγώνες δρόμου. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κανόνια νερού με χημικά δεμένο νερό για να διασκορπίσει διαδηλωτές που είχαν σπάσει συρμάτινα οδοφράγματα που τους χώριζαν από τις αστυνομικές γραμμές έξω από το κοινοβούλιο.

Τουλάχιστον δύο άτομα πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, επιβεβαίωσε η αστυνομία την Τετάρτη. Η αστυνομία είπε ότι ένας άμαχος πυροβολήθηκε στο ισχίο και ένας διαδηλωτής υπέρ της δημοκρατίας πυροβολήθηκε στον αριστερό μηρό.
Τέσσερις άλλοι πιστεύεται ότι υπέστησαν τραύματα από πυροβολισμούς, αλλά η αστυνομία δεν μπόρεσε ακόμη να μιλήσει μαζί τους, οπότε δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν οι τραυματισμοί τους προέρχονται από ζωντανούς γύρους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, στρατηγό Πάγια Ταϊχάι. Όλοι θεραπεύονται στο νοσοκομείο.
Τουλάχιστον 55 άλλοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, ανέφερε το ιατρικό κέντρο έκτακτης ανάγκης της Μπανγκόκ στο Erawan, οι περισσότεροι τραυματισμοί υπέστησαν σε μια νύχτα διαδηλώσεων από τις διαδηλώσεις που άρχισαν τον Ιούλιο. Το ιατρικό κέντρο δήλωσε ότι 32 άτομα τραυματίστηκαν από δακρυγόνα και 23 από άλλους τραυματισμούς.

Σχετικά Άρθρα

ΚΚΕ για “Δικαστικό Χάρτη”: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που οδηγεί σε Δικαιοσύνη ακόμα πιο εχθρική, απρόσιτη και ακριβή

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση γονέα θύματος

otavoice

«Αδειάζει η κλεψύδρα» για τη Ράφα – Συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο στο Ισραήλ

otavoice

Ρωσική αεροπορική επιδρομή στην περιοχή του Χάρκιβ με επτά τραυματίες

otavoice

Ισπανία: Με παραίτηση απειλεί ο Σάντσεθ – «Κόκκινη γραμμή» οι επιθέσεις στη σύζυγο του

otavoice

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού της Ντόρας ζητά ο εισαγγελέας για τον θάνατο του Ιάσονα

otavoice