Συλλήψεις στελεχών της αντιπολίτευσης στην Αρμενία

Κύμα συλλήψεων στελεχών της αντιπολίτευσης στην Αρμενία, που αντιδρούν στην συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την οποία παραδίδεται στο Αζερμπαιτζάν το 85% των εδαφών του Αρτσάχ, ενώ ανοίγει ο δρόμος για μια οριστική εθνοκάθαρση της περιοχής που κατοικείται αμιγώς από αρμενικούς πληθυσμούς.

Ο Artsvik Minasyan – μέλος της αντιπολιτευόμενης Αρμενικής Ομοσπονδίας της Αρμενίας – ARF Dashnaktsutyun Party – και αρκετοί άλλοι άνθρωποι συνελήφθησαν – από το γραφείο του ARF – από τους αξιωματικούς της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSS) της Αρμενίας.

Ο Arsen Babayan από το κόμμα της αντιπολίτευσης Homeland, και η Ara Hakobyan από το κόμμα της αντιπολίτευσης National Agenda ήταν επίσης μεταξύ των συλληφθέντων.

Αρκετά λεπτά μετά από αυτό το γεγονός, ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου των πολιτικών δυνάμεων που απαιτούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικολ Πασιανάν.

Στην αρχή της συνέντευξης τύπου, το μέλος της ARF Lilit Galstyan ενημέρωσε ότι πριν από τη συνέντευξη τύπου, οι αξιωματικοί του NSS είχαν έρθει στο γραφείο του ARF και συνέλαβαν αρκετά άτομα. «Όπως μπορείτε να δείτε, το» σύμπλεγμα «πολιτικών κρατουμένων στην Αρμενία αυξάνεται. Είχαμε πολιτικούς κρατούμενους ήδη από χθες, διότι το κυνήγι των αντιφρονούντων είχε ήδη ξεκινήσει στην πλατεία Liberty πριν από την έναρξη του αγώνα», πρόσθεσε.

Η πολιτική αντιπολίτευση της Αρμενίας διαμαρτύρεται για τη δήλωση που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Νικολ Πασινιάν σχετικά με την παράδοση μεγάλου τμήματος του Artsakh (Nagorno-Karabakh) στο Αζερμπαϊτζάν.
Σχολιάστε