Σταμάτησε το δικαστήριο την καταμέτρηση στην Πενσυλβάνια- 29.000 ψηφοδέλτια «μαϊμού»;

Όπως ανακοίνωσε η βουλευτής της κομητείας, Μπέθανι Χάλαμ, η Αλέγκενι δεν θα μετρά πια ψηφοδέλτια μέχρι αύριο, λόγω δικαστικής απόφασης για περίπου 29.000 αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια.

Σταμάτησε το δικαστήριο στην Πενσυλβάνια την διαδικασία καταμέτρησης στην περιοχή Αλέγκενι, εξαιτίας της αμφισβήτησης για 29.000 ψηφοδέλτια. «Δεν συμβαίνει τίποτα κακό εδώ» είπε η Χάλαμ. «Είναι απογοητευτικό που δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το τι κάνουν πραγματικά σήμερα» πρόσθεσε. Ο Ντόναλντ Τραμπ με παρέμβαση του ζήτησε να σταματήσει η καταμέτρηση γιατί θεωρεί ότι υπάρχει αλλοίωση του αποτελέσματος, από παρεμβάσεις των Δημοκρατικών.

Μηνύσεις και ενστάσεις για νοθεία κατατέθηκαν από το επιτελείο Τραμπ και στη Νεβάδα. (Δείτε εδώ) 

 

Πάντως οι Δημοκρατικοί αναμένεται να ζητήσουν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσιλβάνια να πάρει πίσω την πρωτόδικη απόφαση που οδήγησε σε προσωρινή παύση της καταμέτρησης των ψήφων.

Να σημειωθεί ότι ο Τραμπ στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, προηγείτο με διαφορά 13 μονάδων, ήτοι 700.000 ψήφων , προτού ενσωματωθούν οι επιστολικές ψήφοι και ξαφνικά μέσα σε λίγες ώρες η απόσταση εξανεμίστηκε. Αυτό έχει συμβεί σε πολλές πολιτείες και έχει δημιουργήσει αντιδράσεις μιας και δεν θεωρείται λογικό, ειδικά με τέτοια τεράστια απόκλιση από την ετυμηγορία της δια ζώσης κάλπης.

 
Σχολιάστε