OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σοβαρά προβλήματα την πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης στα σχολεία- Έπεσε το σύστημα

Πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα για τα εξ αποστάσεως μαθήματα για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, και από το πρωί παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα, «έπεσε» το σύστημα της Cisco (Webex), μέσω του οποίου μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν την τηλεκπαίδευση, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μην συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με  το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου και του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, λειτουργούν κανονικά. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex ίσως να οφείλεται σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ και δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όσα παιδιά δεν μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα, λόγω προβλημάτων, δεν θα πάρουν απουσία.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται από το υπουργείο Παιδείας, όπου από το πρωί γίνονται έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί το πού οφείλεται το πρόβλημα και πώς θα ξεπεραστεί.

Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης 

Την παραίτηση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση , που σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ  μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Μετά το κλείσιμο των σχολείων στα οποία τάχα δεν μεταδίδονταν ο ιός. Μετά την πρωτοφανή αποδοκιμασία της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας και την αποχή-ρεκόρ των εκπαιδευτικών από τις εκλογές-παρωδία, νέο φιάσκο σήμερα για την κυρία Κεραμέως . Η πολυδιαφημισμένη πλατφόρμα Webex της Cisco “κράσαρε” στις πρώτες ώρες λειτουργίας και σταμάτησαν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης σε πολλές περιοχές της χώρας. Κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι υπεύθυνοι δημόσιοι φορείς και ειδικά το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο” και καταλήγει “Κυρία υπουργέ της Παιδείας, αρκετή ζημιά έχετε προκαλέσει στην εκπαίδευση μέχρι τώρα. Φτάνει ως εδώ! Παραίτηση, χθες, κυρία Κεραμέως”.

“Πρώτη ημέρα λειτουργίας του Webex και το σύστημα κατέρρευσε μέσα στις δυο πρώτες ώρες λειτουργίας του. Οι κατά καιρούς διαβεβαιώσεις ετοιμότητας ‘πήγαν περίπατο’ από την πρώτη στιγμή! Πού είναι η αξιοπιστία που παρείχε η σύμβαση με την εταιρεία CISCO; Πού είναι η ίδια η σύμβαση που ουδέποτε ήρθε στη Βουλή αν και είχε ζητηθεί από όλα τα κόμματα” , αναφέρει σε ανακοίνωση του ο τομέας Παιδείας του ΚΙΝΑΛ.

“Να αφήσει, λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας τα κροκοδείλια δάκρυα για τις χαμένες ώρες μαθημάτων και τους πανηγυρισμούς ότι “όλα βαίνουν καλώς” και να φροντίσει να λύσει άμεσα το πρόβλημα. Εδώ και τώρα να πάρει μέτρα…”, τονίζει στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

Το περιβόητο επιτελικό κράτος με τα πολυδιαφημισμένα στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στάθηκε κατώτερο των περιστάσεων για ακόμα μια φορά. Η κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης είναι ανεπίτρεπτη, ειδικά μετά την εμπειρία του Απριλίου. Ασχέτως από τις ευθύνες που θα αποδοθούν, η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τις επιλογές της” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

 

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice