Προβλήματα και σήμερα με την τηλεκπαίδευση- Γιατί πέφτει το σύστημα

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται και σήμερα δεύτερη ημέρα εφαρμογής του συστήματος τηλεκπαίδευσης. Όπως καταγγέλλουν γονείς και μαθητές η πρόσβαση στο σύστημα είναι αδύνατη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν μπορούν να εισέλθουν οι καθηγητές και το μάθημα δεν γίνεται. Στα προβλήματα αναφέρθηκε και η ΕΡΤ που επικαλείται καταγγελίες γονέων, όπου τα παιδιά τους αδυνατούν να εισέλθουν στο σύστημα.

Όπως έγινε γνωστό βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες από τον πάροχο για την ενίσχυση και τη θωράκιση της πλατφόρμας Webex προκειμένου να «διορθωθούν» τα όποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν από τη Δευτέρα. Η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου όσο διαρκεί το lockdown, αλλά οι αρρυθμίες της εφαρμογής δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Τι λένε οι ειδικοί για το πρόβλημα

Πηγές από ειδικούς που γνωρίζουν κάνουν λόγο για πρόβλημα που οφείλεται στο site του Υπουργείου Παιδείας , το οποίο δεν μπορεί να σηκώσει τον όγκο των επισκεπτών. Αυτό γίνεται γιατί η είσοδος των καθηγητών γίνεται αποκλειστικά μέσα από το Σχολικό Δίκτυο, για να πιστοποιείται η ιδιότητα τους. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο να έχουν εισέλθει στην εφαρμογή οι μαθητές αλλά να μην υπάρχει ο καθηγητής τους να διδάξει. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα γιατί όπως μας εξηγούν αν κάποιος θελήσει να εισέλθει απευθείας από την πλατφόρμα «Webex» δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Σχολιάστε