OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Προκαλεί ο Βαρουφάκης: “Οι εθνικές επέτειοι είναι κρατικές γιορτές, ενώ Πολυτεχνείο και Πρωτομαγιά διαφέρουν”

Προκλητικός και ανιστόρητος ο Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει να ψαρεύει σε θολά νερά, παριστάνοντας τον τιμητή και θεματοφύλακα της δημοκρατίας και των κοινωνικών αγώνων.

Θεωρεί λοιπόν ο πρόεδρος του ΜΕΡΑ25 πως οι εθνικές επέτειοι της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ιστορικού ΌΧΙ  είναι κρατικές γιορτές , κάτι σαν φιέστες και δεν έχουν λαϊκή και κοινωνική απήχηση. Σε αντιδιαστολή με Πολυτεχνείο και Πρωτομαγιά που τις θεωρεί ισάξιες και με κοινωνικό αντίκρισμα. Για αυτό και θεωρεί πως πρέπει να εορταστούν, έστω και συμβολικά  πέρα από το υγειονομικό πρωτόκολλο.  Τι σημαίνει όμως είναι κρατικές γιορτές, παρελάσεις; Είναι υποδεέστερες και αναγκαστικές;

“Η Πρωτομαγιά και η 17η Νοέμβρη διαφέρουν από την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου. Είναι εξίσου σημαντικές γιορτές και επέτειοι, αλλά διαφέρουν γιατί κακά τα ψέματα η 25η και η 28η είναι κρατικές γιορτές, παρελάσεις”, είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Realfm  και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Είναι παράφορη παραβίαση του Συντάγματος” υπογράμμισε. “Εμείς είμαστε ενάντια στο αποφασίζουμε και διατάζουμε”.

“Καλέσαμε τα μέλη μας να μείνουν σπίτι τους και να μην κατέβουν στην πορεία ακριβώς επειδή έχει πολύ μεγάλη σημασία να αποφύγουμε τους συγχρωτισμούς. Η κυβέρνηση μας πρόσφερε τη δυνατότητα να στείλουμε μια ολιγομελή αντιπροσωπεία, 9-10 άτομα, να καταθέσουμε στεφάνι στο Πολυτεχνείο μετά από ραντεβού με την αστυνομία. Αυτό που είπαμε είναι ότι έχουμε ήδη ζητήσει στο πλαίσιο του σεβασμού των μέτρων προφύλαξης για τον κορονοϊό, να μην έρθουμε για να καταθέσουμε στεφάνι, αλλά είπαμε στον κ. Χρυσοχοΐδη οι επτά βουλευτές του ΜέΡΑ25 με τις μάσκες και τις αποστάσεις, συμβολικά θα πορευτούμε από το Πολυτεχνείο προς την Αμερικανική Πρεσβεία, όπως κάναμε και την Πρωτομαγιά, δήλωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Από την εποχή των Λαλιώτη, Δαμανάκη, Μπίστη περάσαμε στην εποχή Τσίπρα και Βαρουφάκη. Διαχρονικά κάποιοι επενδύουν τυχοδιωκτικά πάνω σε ένα κοινωνικό γεγονός με σημαντική αξία για την δημοκρατία. Το Πολυτεχνείο από σύμβολο ανεξαρτησίας και δημοκρατίας , έγινε άλλοθι και άβατο αυτών που καίνε τη γαλανόλευκη και επιβουλεύονται την εθνική μας ταυτότητα.

 

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice