OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Pfizer-BioNTech: Κατέθεσαν στην FDA στις ΗΠΑ άδεια για παραγωγή του εμβολίου

Η Pfizer  ανακοίνωσε ότι ζητά από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, την FDA,  να επιτρέψουν την επείγουσα χρήση του εμβολίου COVID-19. Η ανακοίνωση ξεκινά το ρολόι σε μια διαδικασία που θα μπορούσε να φέρει τους πρώτους εμβολιασμούς  από τον επόμενο μήνα και τελικά να τερματίσει την πανδημία – αλλά όχι μόνο μετά από έναν μακρύ, σκληρό χειμώνα.

Η αίτηση  έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Pfizer Inc. και του γερμανού συνεργάτη της BioNTech ότι το εμβόλιο της φαίνεται 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη ήπιας έως σοβαρής νόσου COVID-19 σε μια μεγάλη, συνεχιζόμενη μελέτη.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι η προστασία καθώς και ένα καλό αρχείο ασφαλείας σημαίνει ότι το εμβόλιο πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις για έγκριση έκτακτης ανάγκης, κάτι που η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, μπορεί να χορηγήσει πριν ολοκληρωθεί ο τελικός έλεγχος. Εκτός από την υποβολή της FDA της Παρασκευής, έχουν ήδη ξεκινήσει “κυλιόμενες” εφαρμογές στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο και σκοπεύουν να υποβάλουν παρόμοιες αιτήσεις σύντομα.

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice