Όταν ο Μαραντόνα πήγε κόντρα στο αφεντικό της Νάπολι και έπαιξε στις λάσπες για να σωθεί ένα παιδί (βιντεο)

Θεός της μπάλας αλλά και άνθρωπος με ιδιαίτερες κοινωνικές ευαισθησίες Ένα διαφορετικό βίντεο  δείχνει την ανθρώπινη πτυχή του μεγάλου αργεντίνου ποδοσφαιριστή. Είναι το κορυφαίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι στην καριέρα του ημίθεου της στρογγυλής θεάς.

Την εποχή που ο Ντιέγκο Μαραντόνα αγωνιζόταν στην Ιταλία με την Νάπολι , ένα μικρό παιδί σε ένα χωριό της Ιταλίας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Για να γίνει καλά, πρέπει να μεταφερθεί στη Γαλλία για εγχείρηση, αλλά η οικογένειά του δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα έξοδα. Ο πατέρας του παιδιού γνωρίζει έναν ποδοσφαιριστή της Νάπολι που είναι από το ίδιο χωριό και του ζητάει να γίνει ένα παιχνίδι της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας με τη Νάπολι , και με τα έσοδα να μεταφερθεί και να χειρουργηθεί το παιδί στη Γαλλία.

Ο Πρόεδρος της Νάπολι αρνείται επίμονα. Πρόκειται για ένα ακατάλληλο γήπεδο μέσα στη  λάσπη, που εγκυμονούσε κινδύνους για τραυματισμό των διάσημων ποδοσφαιριστών της Νάπολι που μεσουρανούσε σε Ιταλία και Ευρώπη.  Ο Ντιέγκο Μαραντόνα χωρίς δεύτερη σκέψη παρακάμπτει το αφεντικό της Νάπολι και παίρνει την ευθύνη πάνω του, αποφασίζει να πάει την ομάδα να παίξει για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα χρήματα να χειρουργηθεί το παιδί.

Έτσι οι βεντέτες αξίας δεκάδων εκατομμυρίων έπαιξαν σε ένα μικρό γήπεδο -βούρκο , με τον κόσμο να κρέμεται μέσα στη  βροχή σαν τα τσαμπιά και οι σκηνές που ακολούθησαν είναι συγκλονιστικές.

Δείτε το βίντεο, μέσα σε βούρκο τον Μαραντόνα  να παίζει σαν μικρό παιδί με πάθος, όπως πάντα.
Σχολιάστε