Ο Τραμπ έδωσε εντολή μεταβίβασης εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με το General Services Administration, το αρμόδιο όργανο για την μεταβίβαση της εξουσίας από πρόεδρο σε πρόεδρο, έδωσε την συγκατάθεση του  για την παράδοση της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν !

Ο Τραμπ με ανάρτηση του αναφέρει πως έδωσε την εντολή στην ομάδα του να διευκολύνουν την προβλεπόμενη  διαδικασία παράδοσης της εξουσίας, αλλά διατυπώνει την πεποίθηση του ότι θα αποδειχτεί η εκλογική νοθεία και θα επικρατήσουν οι Ρεπουμπλικανοί.
«Πιστεύω θα επικρατήσουμε. Όμως για το καλό της χώρας πρότεινα στην Emily Murphy ( επικεφαλής του GSA) να πράξει ότι πρέπει και να ακολουθήσει το πρωτόκολλο! Ζήτησα από την ομάδα μου να κάνει το ίδιο» , έγραψε χαρακτηριστικά.
Ουσιαστικά ο Προέδρος  Ντόναλντ Τραμπ συναινεί για την έναρξη διαδικασιών διαδοχής, τονίζει όμως ότι ο μακρύς δικαστικός αγώνας θα συνεχιστεί. Η απόφαση του ήρθε μετά την επιβεβαίωση του αποτελέσματος και στο Μίτσιγκαν υπερ του Τζο Μπάιντεν αλλά και τις πιέσεις διακεκριμένων και σημαντικών στελεχών των Ρεπουμπλικάνων να γίνει η αποδοχή της νίκης Μπάιντεν.

Με νέα δήλωση δεν συσχετίζει την εντολή μετάβασης εξουσίας, με την αναγνώριση του εκλογικού αποτελέσματος, για το οποίο συνεχίσει την αμφισβήτηση μέσω την δικαστικής οδού.

«Τι σχέση έχει η GSA που επιτρέπεται να εργάζεται προκαταρκτικά με τους Δημοκρατικούς με τη συνέχιση της άσκησης των διαφόρων υποθέσεων μας σχετικά με το τι θα γίνει ως η πιο διεφθαρμένη εκλογή στην αμερικανική πολιτική ιστορία; Προχωράμε ολοταχώς. Δεν θα παραδεχτώ ποτέ σε ψεύτικα ψηφοδέλτια & ′′ Ηγεμονία «, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σχολιάστε