Ο αιματοβαμμένος Αττίλας στα Κατεχόμενα- «Πικνίκ» στην Αμμόχωστο

Ο Αττίλας πάτησε πόδι στα Κατεχόμενα. Ο ψευτοσουλάτανος έφθασε το μεσημέρι της Κυριακής, ανήμερα της θλιβερής επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, όπου τον υποδέχτηκε το «νεοεκλεγέν» φερέφωνο του  Ερσίν Ταρτάρ.

Σε μια άκρως προκλητική ενέργεια που καταγγέλθηκε από Ελλάδα και Κύπρο, ο Ταγίπ Πασά Ερντογάν  συμμετάσχει στα προκλητικά πανηγύρια για τη μαύρη επέτειο, τα οποία κορυφώθηκαν στις 12:30 με την στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσιούκ. Αμέσως μετά θα εγκαινίαζε το νοσοκομείο κορονοϊου στην κατεχόμενη Λευκωσία και στη συνέχεια θα πήγαινε για «πικνίκ» στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Έφτασε στην Αμμόχωστο αλλά η βροχή, τους  χάλασε τη φιέστα

Υπο συνεχή βροχή έφτασε ο ψευτοσουλτάνος  στην περίκλειστη Αμμόχωστο και βρίσκεται στη Λεωφόρο Κέννεντι κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονται τα τουριστικά καταλύματα Σερενίσιμα και Joulia house, από τις οροφές των οποίων έχουν κρεμάσει κατά μήκος των κτιρίων σημαίες της Τουρκίας, του ψευδοκράτους, του «δήμου» Αμμοχώστου, του τουρκικού Δήμου Ικονίου και του TOKI. Ο γιαλατζί Πασάς  κατευθύνθηκε υπό βροχή στο λευκό σπίτι – κιόσκι που κατασκευάστηκε στην παραθαλάσσια περιοχή ενώ δίπλα είναι ο χώρος του πικνίκ, μόνο που ο καιρός τους χάλασε τα σχέδια.

Το ψευδοκράτος κινητοποίησε κόσμο που μέσα στη βροχή τον υποδέχθηκε στην είσοδο της περιοχής του Βαρωσίου που άνοιξε, ενώ υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι που βρίσκονται επιτόπου στο Βαρώσι και μεταδίδουν ότι η βροχή είναι έντονη και δεν μπορούν να πλησιάσουν τον χώρο όπου θα καθίσουν ο Τούρκος Πρόεδρος και το φερέφωνο του Ταρτάρ. Ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν «πρώτα να δούμε τη θέα και μετά να τα πούμε».

Επιδιώκει διχοτόμηση της Κύπρου- Δυο λαοί και δυο κράτη

Σήμερα από τα Κατεχόμενα, ο Ερντογάν υποστήριξε, «υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί, δύο χωριστά κράτη» και είπε ότι «μια λύση δύο κρατών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων βάσει της κυριαρχικής ισότητας». Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, ήταν και το αποτέλεσμα των τελευταίων «προεδρικών εκλογών», Δεν ανεχόμαστε πλέον παιχνίδια διπλωματίας, πρόσθεσε.

O Ερντογάν  σε παραλήρημα παντουρκισμού  έστειλε χαιρετίσματα  «στα αδέρφια μας στο Αζερμπαϊτζάν και ελπίζω, κ. πρόεδρε Έρσιν Τατάρ, μια επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν το συντομότερο δυνατό,  θα είναι ένα βήμα που θα μας φέρει σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση».
Σχολιάστε