OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Νικόλ Πασινιάν: Προέχει η αποκατάσταση της πλήρους σταθερότητας και ασφάλειας της Αρμενίας

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο TASS,  έδωσε μια αξιολόγηση της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στη χώρα μετά την υπογραφή κοινής δήλωσης των ηγετών του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας και της Ρωσίας.

«Είναι γεγονός πως οι εκκλήσεις της αντιπολίτευσης δεν έχουν λάβει μεγάλη ανταπόκριση στην αρμενική κοινωνία. Και πιστεύω ότι το ζήτημα της εξουσίας, το οποίο διαμορφώθηκε, μπορεί να αποφασιστεί μόνο με τη βούληση του λαού. Το γεγονός είναι ότι οι εκκλήσεις της αντιπολίτευσης δεν λαμβάνουν υποστήριξη από την αρμενική κοινωνία. Αυτό πρέπει να δηλωθεί », είπε.

«Τώρα το πρωταρχικό καθήκον της κυβέρνησης και όλων των πολιτικών δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας πρέπει να είναι η αποκατάσταση της πλήρους σταθερότητας και ασφάλειας της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Εννοώ όχι μόνο την εσωτερική ασφάλεια, αλλά και την εξωτερική », πρόσθεσε.

«Έχω δημοσιεύσει έναν χάρτη πορείας για περίοδο έξι μηνών και τους επόμενους έξι μήνες πρέπει να εργαστούμε για τη σταθεροποίηση της κατάστασης. Εννοώ την πολιτική κατάσταση, την κατάσταση ασφάλειας, την οικονομική σταθερότητα. Μετά από αυτό, θα συμβουλευτούμε την κοινωνία μας, τους ανθρώπους, τις πολιτικές δυνάμεις και θα αποφασίσουμε για περαιτέρω γεγονότα και περαιτέρω βήματα, τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια »

Ο κ. Πασινιάν αναγνώρισε πως είναι μια κακή συμφωνία αλλά δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση και πως τώρα προέχει η ασφάλεια των Αρμενιών στο Αρτσαχ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είναι ευχαριστημένοι με την τρέχουσα κατάσταση στο πλαίσιο της σύγκρουσης,  την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και ούτω καθεξής. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι επίσης πολύ χαρούμενος, όλοι είμαστε δυσαρεστημένοι με την κατάσταση που έχουμε. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ποιες εναλλακτικές λύσεις έχουμε ».

«Τώρα είμαστε αντιμέτωποι με πολλές ερωτήσεις σχετικά με την επιστροφή των πολιτών του Artsakh – Nagorno-Karabakh στα σπίτια τους. Είναι απαραίτητο να παρέχονται ορισμένες κοινωνικές εγγυήσεις στους πολίτες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα σπίτια τους. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε την κοινωνικοοικονομική κατάσταση στην Αρμενία ».

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τη ΓΓ του ΚΚ Καναδά Liz Rowley

otavoice

«Πνιγμένη» στην αφρικανική σκόνη η χώρα -Απόκοσμες εικόνες

otavoice

Αργεντινή: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά πολιτικής λιτότητας και υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου

otavoice

Το Κογκρέσο ενέκρινε την βοήθεια στην Ουκρανία- Μπάιντεν: Άμεση αποστολή όπλων

otavoice

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice