Νέα προκλητική NAVTEX για το Oruc Reis- Στα14νμ από Ρόδο και 20νμ από Μεγίστη

Νέα προκλητική ενέργεια από την Άγκυρα , που συνεχίζει την τακτική της διενέργειες παράνομων ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, την ώρα που υποκριτικά ο Τσαβούσογλου διερευνά το κλίμα για έναρξη συνομιλιών. Ο υδρογραφικός σταθμός Αττάλειας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εξέδωσε νέα NAVTEX με την οποία ανανεώνει την παρουσία του Oruc Reis και των πλοίων συνοδείας ATAMAN και CENGIZHAN στο νοτιονατολικό Αιγαίο.

Η νέα NAVTEX έχει ισχύ μέχρι τις 23 Νοεμβρίου. Η διαφοροποίηση με την προηγούμενη περιοχή που είχαν δεσμεύσει παράνομα οι Τούρκοι, είναι πως η νέα είναι ανατολικότερα και φτάνει περίπου 14 ναυτικά μίλια από την Ρόδο και 20 ναυτικά μίλια από το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης, στο Καστελλόριζο.

Απάντησε με αντι – NAVTEX , η Αθήνα

Ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-NAVTEX. Η ελληνική NAVTEX αναφέρει ότι η τουρκική είναι παράνομη και αφορά σε «μη εγκεκριμένη δραστηριότητα» σε περιοχή «που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα». Επίσης, υπογραμμίζει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή ο σταθμός του Ηρακλείου έχει αρμοδιότητα να εκδίδει μηνύματα NAVTEX.

Ακολουθεί ολόκληρη η ελληνική NAVTEX:

ZCZC HA72 111050 UTC NOV 20

IRAKLEIO STATION NAVWARN 678/20 SOUTHEAST CRETAN SEA

  • UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX MESSAGE NUMBER FA50-1404/20 IN HELLENIC NAVTEX SERVICE AREA, REFERRING TO UNAUTHORIZED AND ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE GREEK CONTINENTAL SHELF. IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.
  • ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX MESSAGE NUMBER FA50-1404/20.
  • CANCEL THIS MESSAGE 232059 UTC NOV 20.

 

 
Σχολιάστε