Επιμένει ο Τραμπ: «Εγώ κέρδισα τις εκλογές»

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να παραδεχθεί την ήττα του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, επιμένοντας ότι εκείνος είναι ο νικητής, συνεχίζοντας να διατυπώνει κατηγορίες για παρατυπίες στις εκλογές.

Στην πρώτη του ανάρτηση στο twitter μετά την ανακήρυξη νίκης του Τζο Μπάιντεν, ο Ρεπουμπλικάνος έγραψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακής (ώρα Ελλάδας) με κεφαλαία γράμματα:

«Οι παρατηρητές δεν επετράπησαν στις αίθουσες καταμέτρησης. Κέρδισα τις εκλογές, πήρα 71.000.000 νόμιμες ψήφους» ήταν το πρώτο tweet Τραμπ που επισημάνθηκε αμέσως από το twitter ότι ενδεχομένως η ανάρτηση εμπεριέχει ψευδές περιεχόμενο.

«Άσχημα πράγματα συνέβησαν που δεν επιτράπηκε στους παρατηρητές μας να τα δουν. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Εκατομμύρια επιστολικά ψηφοδέλτια απεστάλησαν σε ανθρώπους που δεν τα ζήτησαν»

«71.000.000 νόμιμοι ψήφοι. Οι περισσότεροι που συγκέντρωσε ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος», ανέφερε σε δεύτερο tweet.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δίνονται ο Τζο Μπάιντεν έχει ποσοστό 50,5% και 74,5 εκατ ψήφους, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ποσοστό 47,7% και 70,4 εκατ. ψήφους. Οι Δημοκρατικοί εξασφάλισαν 279 εκλέκτορες και οι Ρεπουμπλικάνοι 214 εκλέκτορες, ενώ απομένουν τα τελικά αποτελέσματα σε Τζόρτζια, Βόρεια Καρολίνα, Αριζόνα και Αλάσκα. Αν παραμείνουν και σε αυτές τις πολιτείες τα αποτελέσματα ως έχουν, η τελική πρόβλεψη του αριθμού των εκλεκτόρων θα είναι Τζο Μπάιντεν 306 και Ντόναλντ Τραμπ 232.

Μπάιντεν: Έκφραση δημοκρατίας….να αφήσουμε πίσω το θυμό και να ενωθούμε σαν έθνος»

Δεν αποδέχονται τις κατηγορίες οι Δημοκρατικοί και ο Τζο Μπάιντεν στην πρώτη δήλωση μετά το αποτέλεσμα μίλησε για έκφραση δημοκρατίας στις κάλπες, με πρωτοφανή εμπόδια, ενώ ταυτόχρονα προσπάθησε να δώσει ενωτικό στίγμα.

 «Με τιμή και ταπεινότητα δέχομαι την εμπιστοσύνη που ο αμερικανικός λαός έδειξε σε εμένα και την αντιπρόεδρο Χάρις. Αντιμέτωποι με πρωτοφανή εμπόδια, ψήφισε αριθμός ρεκόρ Αμερικανών, αποδεικνύοντας άλλη μια φορά ότι η Δημοκρατία χτυπά βαθιά στην καρδιά της Αμερικής».

Ο Μπάιντεν ενωτικός κάλεσε τους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν ενωμένοι την κρίση, λέγοντας:  «Με την εκστρατεία να φθάνει στο τέλος, είναι ώρα να αφήσουμε πίσω μας τον θυμό και τη σκληρή ρητορική και να ενωθούμε σαν έθνος. Ήρθε η ώρα η Αμερική να ενωθεί και να γιατρευτεί. Είμαστε οι ΗΠΑ και δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε αν το κάνουμε μαζί».

 “ Δεν θα είμαι η τελευταία”, υπογράμμισε η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη Αμερικανίδα και η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής που αναλαμβάνει την αντιπροεδρία της χώρας.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσφεύγουν οι Ρεπουμπλικάνοι 

Το επιτελείο του Τραμπ ετοιμάζετε να προσφύγει στα δικαστήρια έχοντας συστήσει ειδικό ταμείο στήριξης από τους υποστηρικτές του και το θρίλερ της εκλογής θα συνεχιστεί στις αίθουσες του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας. Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι η νοθεία έχει γίνει κυρίως από τη διαδικασία της επιστολική ψήφου όπου εκατομμύρια ψήφοι προστέθηκαν παράτυπα.

Η τεράστια απόκλιση της επιστολικής ψήφου με την ψήφο της κάλπης, ειδικά στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, γεννά ερωτηματικά που θα αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ , αν έχουν περιεχόμενο.
Σχολιάστε