Ελλλάδα 2020: «Μην μου κόψεις το ρεύμα κάνει μάθημα το παιδί… έλα αργότερα»

Γροθιά στο στομάχι της κοινωνίας μας, την ώρα που ακούς μεγάλες διθυραμβικές εξαγγελίες για ανάπτυξη και κοινωνικό κράτος, για δις που πάνε και έρχονται,  την ίδια ώρα παραπέρα διαδραματίζονται κοινωνικά δράματα που ρίχνουν τις μάσκες μιας δημιουργικής επικοινωνιακής λαίλαπας.

Ένα χρόνιο κοινωνικό θέμα που ταλανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά απόρροια της φωτοχοποίησης μεγάλου τμήματος της κοινωνίας , αναδεικνύει με μια παραστατική ανάρτησή του, ο ιδιωτικός υπάλληλος Ευθύμης Παιδαράκης,από την Ροδόπη που έχει ως αντικείμενο αποκοπές και επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος.
Την ώρα που εν μέσω  πανδημίας, οικονομικής κρίσης και καραντίνας, δίδονται εντολές για διακοπή της ρευματοδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών τους, η κυβέρνηση μιλά για δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Η ωμή καθημερινότητα όμως εκθέτει το κράτος και τις δομές του, που συχνά πυκνά είναι απάνθρωπες και ισοπεδωτικές.

Η συγκλονιστική ανάρτηση του κ. Παιδαράκη, όπως την δημοσίευσε το inkomotini.news :
“Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…”. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!”.

Το καλό νέο είναι ότι υπάρχει μεταξύ μας ανθρωπιά και τελικά έγινε κατορθωτό με τη συνδρομή συνανθρώπων να συγκεντρωθεί το αναγκαίο ποσό και να αποφευχθεί – για την ώρα – η αποκοπή του ρεύματος. Πόσα όμως σπίτια αντιμετωπίζουν αντίστοιχες καταστάσεις; Το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό που θα πρέπει να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε φτωχοποιημένους πολίτες;
Σχολιάστε