ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε καθολικό lockdown από αύριο η Θεσσαλονίκη

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας , ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας εισηγήθηκαν στον Πρωθυπουργό καθολικό lockdown στην πόλη. Η εισήγηση έγινε δεκτή.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα

«Ο πρωθυπουργός μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών από τις 06.00 το πρωί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 για τις επόμενες 14 ημέρες».

Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, αντίθετα με το lockdown του περασμένου Μαρτίου, τα σχολεία τώρα θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ επανέρχεται το μέτρο του SMS για τις μετακινήσεις και τους έξι λόγους που ίσχυαν τότε. Επίσης πλέον από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Πέτσα απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης και θα γίνονται μόνο για έκτακτους λόγους.

Ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι από αύριο θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα. «Βεβαιότατα έπρεπε να ισχύσει από χθες το lockdown» τόνισε μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου. Σε επικοινωνία του σταθμού με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας επιβεβαίωσε με τη σειρά του ότι από αύριο ισχύει το lockdown και ότι τα σχολεία θα είναι ανοιχτά.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει γνώση τι ακριβώς συμβαίνει, εδώ και ημέρες επεξεργαζόμαστε πρόσθετα σχέδια και αναμένουμε την έγκριση από τον Πρωθυπουργό. Τα μέτρα που θα ληφθούν είναι επώδυνα και το γνωρίζουμε» σημείωσε. «Δεν γνωρίζω πώς θα εξειδικευτούν ανά ημέρα τα μέτρα, πάντως έπρεπε να γίνει. Το lockdown γίνεται ανά 14 ημέρες που υπάρχει ο χρόνος επώασης. Τώρα βρισκόμαστε ήδη σε κόκκινο. το lockdown σε κόκκινο είναι πιο δύσκολο από ότι αν είμασταν σε πράσινο. Τον Μάρτιο ήμασταν στα ελάχιστα κρούσματα και το lockdown τα μηδένισε» πρόσθεσε.
Νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη είχε προϊδεάσει αναφέροντας ότι: «είμαστε υποχρεωμένοι αυτή τη στιγμή να περιορίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού και να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό και θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τη λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη».Σχολιάστε