OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αθηνά Λινού: Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει ελπίδα για μείωση κρουσμάτων-Στόχος να κρατηθούμε στα 3.200

“Εύχομαι να βγω ψεύτρα, αλλά φοβάμαι ότι ο στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να κρατήσουμε τα 3.200 κρούσματα. Αυτός είναι ο στόχος να σταθεροποιηθούμε τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. Δεν υπάρχει ελπίδα για μείωση φοβάμαι”, επεσήμανε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis με ιδιαίτερη ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δοκιμάζει τα όρια του  εθνικού συστήματος υγείας.

Η κ. Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1  επεσήμανε την ανάγκη να στηριχθεί το υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται κάτω από πρωτόγνωρες και ακραίες καταστάσεις. “Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή καμία προσπάθεια να στηρίξουμε τους λειτουργούς υγείας ψυχολογικά. Θα έχουμε κατάρρευση από επαγγελματική εξουθένωση και όπως δεν βρίσκουμε τώρα κλίνες, δεν θα βρίσκουμε γιατρούς”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι είναι άκαιρο να συζητάμε για άνοιγμα δραστηριοτήτων εν όψει Χριστουγέννων, όπως για τον κλάδο της εστίασης και αυτή η συζήτηση θα πρέπει να γίνει στην ώρα της. “Να μην υπάρξει καμία συζήτηση να ανοίξουν τα εστιατόρια πριν από τα Χριστούγεννα. Αν ανοίξουμε παραμονές και έχουμε δημόσια ρεβεγιόν και γιορτές θα είναι δύσκολα, το λιανεμπόριο μπορεί να ελεγχθεί. Το 80% των κρουσμάτων είναι σε δημόσιους κλειστούς χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ σύμφωνα με μελέτες” σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice