Απίστευτη δήλωση Γεραπετρίτη: «Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς»

Το τερμάτισε ο υπουργός Επικρατείας  Γιώργος Γεραπετρίτης υποστηρίζοντας σε εκπομπή της ΕΡΤ πως: ‘Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Διότι η θνητότητα μέσα στις ΜΕΘ είναι στο μισό. Σκοπός δεν είναι να αυξήσουμε εκείνους που μπαίνουν αλλά να μειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και έχοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική αποστασιοποίηση».  

Οπότε εξηγείτε για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν προσπάθησε έγκαιρα να αυξήσει στο μέγιστο τις ΜΕΘ, για να έχουμε λιγότερους νεκρούς. Το θέμα είναι αν η επιστημονική κοινότητα αποδέχεται τη θέση αυτή καθώς και η κυβέρνηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Υπουργός, προκαλεί με τις δηλώσεις του.

«Δεν είναι η λύση οι ΜΕΘ, θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι. Να έχουμε όμως υπ΄όψη, ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση, θα πρέπει πρώτα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε σε αυτές τις Μονάδες». Να μην φτιάξουμε ΜΕΘ για να μην πεθαίνουμε…. αλλά να «ψοφάμε» στους δρόμους και στα ράντζα. Αυτός είναι Υπουργός ακόμη…
Σχολιάστε