29 εκατ. Γάλλοι πολίτες παρακολούθησαν το διάγγελμα Μακρόν – 87,4% τηλεθέαση

Τώρα είναι συνήθεια. Για άλλη μια φορά, οι Γάλλοι στήθηκαν μαζικά μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες τους για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την οποία ανακοίνωσε τα επόμενα στάδια αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων.

Την Τρίτη το απόγευμα, τον Εμμανουήλ Μακρόν παρακολούθησαν συνολικά 29,1 εκατομμύρια τηλεθεατές στα διάφορα κανάλια που μετέδωσαν το διάγγελμα του, σύμφωνα με στοιχεία του Médiamétrie που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη το πρωί. Αυτό αντιπροσωπεύει μερίδιο κοινού 87,4%. Με άλλα λόγια, ο αρχηγός του κράτους προσέλκυσε τη συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων που ήταν μεταξύ 8 μ.μ. και 8:26 μ.μ. μπροστά από την τηλεόραση. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές στο τέλος του έτους, οι Γάλλοι είναι ανυπόμονοι να γνωρίζουν αν ο αρχηγός του κράτους θα χαλαρώσει σε μεγάλο βαθμό τον στραγγαλισμό σε περιορισμό ή όχι, καθώς η χώρα ξεπέρασε τις 50 χιλιάδες νεκρούς.

Στο TF1 η παρέμβαση του Emmanuel Macron συγκέντρωσε τους περισσότερους τηλεθεατές. Το κανάλι συγκέντρωσε 11,33 εκατομμύρια θεατές, ή 34% του κοινού. Η France 2, από την πλευρά της, ανήλθε σε 10 εκατομμύρια, ή 30% του κοινού. Το M6 έρχεται στην τρίτη θέση. Το κανάλι συγκέντρωσε 3,5 εκατομμύρια άτομα ή το 10% του κοινού. Το TMC, που ανήκει στον όμιλο TF1, προσέλκυσε 1,5 εκατομμύρια θεατές. Ήταν επίσης 184.000 στο Canal +.

Μεταξύ τους, τα κανάλια ειδήσεων BFMTV, LCI, CNews και Franceinfo έχουν συγκεντρώσει περίπου 2,4 εκατομμύρια τηλεθεατές. Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος του πρωινού για να έχουμε ακριβείς λεπτομέρειες του κοινού για κάθε κανάλι.

Ακόμα κι αν εμφανίζει πολύ υψηλό επίπεδο κοινού, αυτή η νέα παρέμβαση του Emmanuel Macron δεν ακολουθήθηκε περισσότερο. Η ομιλία του τη Δευτέρα 13 Απριλίου είχε συγκεντρώσει 36,7 εκατομμύρια θεατές.

Πηγή Le Fifaro
Σχολιάστε