OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Χρυσοχοΐδης για 12ν.μ.: Ο Μητσοτάκης είναι εθνικιστής

Εθνικιστής βάση των όσων ισχυρίστηκε ο Υπουργός σήμερα στη Βουλή, θα πρέπει να θεωρείται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εθνικισμό» και «επικίνδυνο όπλο» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  το ενδεχόμενο αύξησης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας σε 12 ναυτικά μίλια διαχωρίζοντας τη θέση του από εκείνη της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει χαρακτηρίσει την επέκταση «αναφαίρετο δικαίωμα» της χώρας.

Σε ομιλία του κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής για τον πτωχευτικό κώδικα ο κ. Χρυσοχοΐδης επέκρινε με δριμύτητα τη  πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. «Χρησιμοποιείτε επικίνδυνα όπλα για να επιβιώσετε» είπε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συμπεριέλαβε μάλιστα σε αυτά τα «επικίνδυνα όπλα» τον «εθνικισμό για τα 12 μίλια».

Στην ουσία όμως χαρακτηρίζει εθνικιστή τον Πρωθυπουργό  ο οποίος τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12νμ. Σε πλήρη  αντίθεση ο κ. Χρυσοχοΐδης  με τις επίσημες θέσεις του πρωθυπουργού. «Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια» ανέφερε προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε στις 15 Οκτωβρίου ότι «η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων έως τα 12 ναυτικά μίλια. Το δικαίωμά της αυτό θα το ασκήσει στο μέλλον, όποτε η ίδια κρίνει σκόπιμο».

Τελικά ποιος καθορίζει την εθνική γραμμή . Το λόμπι του ΕΛΙΑΜΕΠ και του εθνομηδενισμού; Η ευθεία διαφοροποίηση Χρυσοχοΐδη που ταυτίζεται με αυτή του Υπουργού Επικρατείας Γεραπετρίτη, δείχνει ότι υπάρχουν μέσα στην κυβέρνηση δυο πόλοι εξουσίας. Όμως αυτό σε εθνικά θέματα είναι καταστροφικό και αγγίζει τα όρια της προδοσίας.

Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί από τον Πρωθυπουργό και να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους χαράζουν με προσωπικές ατζέντες, εθνικές γραμμές αλά κάρτ και κατά παραγγελία. Σε όσους υποσκάβουν εθνικά θέματα για να είναι αρεστοί σε κέντρα εξουσίας. Αλλιώς θα έρθουν δεινά και τετελεσμένα.

Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice