«Τούρκοι-Αζέροι δολοφόνοι, τρομοκράτες»- Αρμένιοι και Έλληνες στην τουρκική πρεσβεία

Συλλαλητήριο με πορεία στην τουρκική πρεσβεία οργάνωσε η Αρμενική Κοινότητα Ελλάδας, στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Τετάρτης.  Πλήθος κόσμου συμμετείχε σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταγγελίας του νέου κύκλου βίας και  θηριωδίας της συμμορίας Αλίεφ-Ερντογάν.

Ο Αρμενικός λαός για μια ακόμη φορά βρίσκεται στο στόχαστρο εγκληματιών και γενοκτόνων , μετά την απρόκλητη εισβολή στην αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις άνανδρες επιθέσεις κατά αμάχων πληθυσμών.

Από τις 27 Σεπτεμβρίου το Αζερμπαϊτζάν υπό την καθοδήγηση του εγκληματία Ερντογάν και με την συμμετοχή μισθοφόρων και τζιχαντιστών ξεκίνησε μια ευρεία επίθεση. Μετά το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κύπρο και τον Έβρο ο παντουρκισσμός στοχοποίησε για μια ακόμη φορά την Ορθόδοξη Αρμενία, που εμποδίζει τα σχέδια του.

Ρωσία και Δύση παρακολουθούν αλλά δεν επεμβαίνουν στο έγκλημα. Βλέπετε ο εγκληματίας Ταγίπ Πασά είναι στρατηγικός εταίρος τους.

Στην εκδήλωση που πρωταγωνίστησε η Αρμενική Νεολαία Ελλάδας, συμμετείχαν εκατοντάδες Έλληνες με γαλανόλευκες σημαίες δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στον αδελφό λαό της Αρμενίας. Θύματα και οι δυο λαοί των εγκλημάτων της τουρκικής εγκληματικής δράσης.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε δημοσιογραφικά αλλά και εθνικά η ομάδα του otavoice.gr, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα τους.

Η πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και στην οποία προπορευόταν η αρμενική σημαία την οποία κρατούσαν μικρά Αρμενόπουλα, σταμάτησε στην Βουλή και παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα εγκλήματα που διεξάγονται από τους Αζέρους , τους μισθοφόρους ισλαμιστές και τον παντουρκισμό.

Στην συνέχει η πορεία κατέληξε στην οδό Ρηγίλλης και Βασιλίσσης Σοφίας με κατεύθυνση την τουρκική πρεσβεία. Στο σημείο είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο τουρκικό σφαγείο και οι συγκεντρωθέντες παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα  «Αζέροι και Τούρκοι τρομοκράτες», «Το Αρτσάχ είναι Αρμενικό», «Λευτεριά στο Αρτσάχ», ενώ ακούγονταν αρμενικά τραγούδια.

Αντιπροσωπεία από τρία μέλη της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας επιχείρησε να επιδώσει ψήφισμα στην τουρκική πρεσβεία αλλά οι τούρκοι διπλωμάτες αρνήθηκαν επιδεικτικά να το παραλάβουν, δείγμα της αλητείας και της δειλίας που τους διακρίνει.
Σχολιάστε