Θέμα Καστελόριζου θέτει ξανά ο Τσαβούσογλου- Άστοχη η συνάντηση με Δένδια

Νέα πρόκληση από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας του Καστελόριζου. Μάλιστα η επιθετική συμπεριφορά του άξεστου τούρκου πολιτικού ήρθε λίγο μετά τη συζήτηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών Ελλάδας, Νίκο Δένδια για την προοπτική επανέναρξης των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στο φόρουμ της Ασφάλειας στην Μπρατισλάβα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ παρουσίασε τρεις χάρτες. Ο πρώτος ήταν ο περίφημος χάρτης της Σεβίλλης. Ο δεύτερος ήταν ένας χάρτης του Αιγαίου με ελληνική και τουρκική σημαία, ο οποίος -κατά τον κ. Τσαβούσογλου- δείχνει τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας στην περιοχή. Ο τρίτος χάρτης είναι με το Καστελλόριζο, που όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ είναι ένα «πολύ μικροσκοπικό νησί» μόλις 2 χλμ από τις ακτές της Τουρκίας που διεκδικεί 40.000 km2 υφαλοκρηπίδα.

Παράλληλα, ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στην διαδικασία των διερευνητικών επαφών που δεν δρομολογήθηκε τον Αύγουστο λέγοντας πως η Ελλάδα με το να υπογράψει το σύμφωνο με την Αίγυπτο ουσιαστικά προχώρησε σε μια κίνηση κακής πίστης έναντι της Τουρκίας και της διαδικασίας των διερευνητικών.

Άστοχη η συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου 

Άστοχη η ενέργεια της ελληνικής διπλωματίας να δείξει ότι βρίσκεται έτοιμη να ξεκινήσει διαδικασίες συνομιλιών με τρομοκράτες και εγκληματίες, την ώρα που οι Τούρκοι προκαλούν με επιθετικές κινήσεις όπως η σημερινή εισβολή του Αττίλα 3 στα Βαρώσια, στα κατεχόμενα παραβιάζοντας τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν βλέπουμε τι συμβαίνει στην Αρμενία; Δεν βλέπουν ότι απώτερος στόχος είμαστε εμείς; Με ποιους συνομιλούμε με δολοφόνους, βέβηλους και τρομοκράτες; Περιμένουμε να μας σώσουν άλλοι και ακολουθούμε μια πολιτική υποχωρητικότητας, η οποία αποτυπώθηκε στην απραξία της ΕΕ. Ποιος θα μας σώσει, η ναζιστική Γερμανία της Μέρκελ που στηρίζει τα Οθωμανικά σχέδια; 
Σχολιάστε