Τεράστιες ουρές στην παραλία Θεσσαλονίκης για τα δωρεάν rapid test

Ένα βήμα από το lockdown η Θεσσαλονίκη μετά τη ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας και οι αρχές έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό. «Μας ανησυχεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, που βρίσκεται από το πρωί στην πόλη για να οργανωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να υπάρξει συνεργασία με τις τοπικές αρχές.  Από το πρωί, τεράστια ουρά για τα δωρεάν rapid test που θα διενεργεί καθόλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει σχηματιστεί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Οι πολίτες συρρέουν κατά δεκάδες στο σημείο προκειμένου να εξεταστούν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, έχοντας προκαλέσει ουρά δεκάδων μέτρων. Οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν τα τεστ στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έως τις 8 το βράδυ.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή: οι πολίτες δίνουν την ταυτότητα τους ή το ΑΜΚΑ τους, παίρνουν στα χέρια τους χαρτί προτεραιότητας για το τεστ, μπαίνουν με αυτό στις μονάδες και μόνον εφόσον είναι θετικοί ειδοποιούνται μέσω sms εντός δύο – τριών ωρών.

 

Στην πλειονότητά τους όσοι έχουν προσέλθεί είναι νεαρής ηλικίας. Κάποιοι πολίτες προσέρχονται γιατί έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα ενώ κάποιοι άλλοι γιατί ανησυχούν για την υγεία τη δική τους και των συγγενών τους, καθώς έχουν στο περιβάλλον τους άτομα από ευπαθείς ομάδες.

«Ήρθα για τεστ γιατί είχα επαφή με κρούσμα»

«Έχω έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα», σημείωσε 21χρονη γυναίκα που περιμένει στην ουρά. Όπως είπε το τελευταίο διάστημα έβγαινε αλλά τηρούσε τα μέτρα.

Κάποιοι πολίτες βρήκαν την ευκαιρία να εξεταστούν σήμερα καθώς, όπως σημειώνουν, είναι δύσκολο να κάνεις τεστ σε κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο του ΕΟΔΥ εγκαίρως με αποτέλεσμα η μόνη λύση να είναι ο ιδιωτικός τομέας.

 

 

Πηγή voria.gr
Σχολιάστε