OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Παραβίαση εθνικής κυριαρχίας- Στα 8 μίλια από το Καστελόριζο το Oruc Reis

Ευθεία παραβίαση εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, στο Αιγαίο. Η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων μετά το “ευρωπαϊκό χάδι” στις Βρυξέλλες, δεν έχει αρχή και τέλος και έχει λάβει διαστάσεις απειλής. Η Τουρκία αδιαφορώντας πλήρως για τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας και τις διπλωματικές αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς , προχωρά ακάθεκτη  στην υλοποίηση του σχεδιασμού της. Η έκδοση του παράνομου χάρτη έρευνας και διάσωσης που εξέδωσε, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, ενώ ταυτόχρονα η παρουσία του Oruc Reis  που συνεχίζει τους ελιγμούς μέσα στην παράνομα δεσμευμένη περιοχή, με κλειστούς τους πομπούς από το βράδυ της Δευτέρας, προμηνύει περαιτέρω ένταση.

Όπως μετέδωσε η  ΕΡΤ, το τουρκικό ερευνητικό πλέει  σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά από το Καστελόριζο και κινείται με κατεύθυνση βορειοανατολικά, έχοντας παραβεί την ζώνη των 12 νμ και εκτελώντας ερευνητικό έργο δηλώνει κυριαρχία, σε ελληνική περιοχή. Η παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν, μέσα σε ελληνικά ύδατα είναι ωμή και ευθεία παραβίαση εθνικής κυριαρχίας, που για πρώτη φορά εκδηλώνεται σε τέτοια ένταση και δυστυχώς για την ώρα μένει αναπάντητη.

Μάλιστα η σύνθεση της τουρκικής ναυτικής δύναμης είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη και συμμετέχει πολεμικό σκάφος ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ συνδράμει ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο sikorsky.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις σε απόσταση αναπνοής, οι φρεγάτες και πυραυλάκατοι του πολεμικού ναυτικού, με ιδιαίτερα ενισχυμένη παρουσία.

Οι μονάδες του στόλου δίνουν on line εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και την στρατιωτική ηγεσία. Η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι παρουσία ισχύος με επίδειξη σημαίας, τόσο στα 6 ναυτικά μίλια από το νησιωτικό σύμπλεγμα, αλλά ακόμη και εντός της navtex.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρώσει την στροφή κι έχει πάρει πορεία Νοτιοδυτική, πλέοντας με ταχύτητα 4,5 κόμβων, χωρίς όμως να έχει ποντίσει αγόμενα, δηλαδή χωρίς να έχει απλώσει καλώδια στην θάλασσα.

‘Όμως αν έχει η δεν έχει ποντισμένα καλώδια, μπορεί να είναι κομβικό για το διεθνές δίκαιο, αλλά δεν έχει κομβική σημασία μετά από όλο το σκηνικό που έχει στήσει η Άγκυρα και δηλώνει ξεκάθαρα με στρατιωτική παρουσία, κυριαρχικά δικαιώματα σε ελληνική ζώνη.

Η απόφαση της ΕΕ να δώσει χρόνο μέχρι τα τέλη του έτους στην Τουρκία, έχει οδηγήσει σε πλήρη αποθράσυνση και δημιουργεί συνθήκες εμπλοκής. Η γερμανική ανάμειξη είναι καταλυτική στο να διαμορφωθεί η σημερινή κατάσταση σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο. Με τις πλάτες της Μέρκελ, ο χασάπης της Άγκυρας αυτοανακηρύχθηκε σε Σουλτάνο της περιοχής.

Εμείς θα θυμίσουμε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο τα λόγια του και είμαστε βέβαιοι πως θα πράξει το καθήκον του.

«Τα σκυλιά στη γειτονιά μας αλυχτάνε και φωνάζουνε. Συνήθως σκυλιά που φωνάζουν δεν δαγκώνουν. Να είστε όμως σίγουροι ότι είμαστε έτοιμοι. Άμα το σκυλί κόψει λουρί θα του κάτσουμε μία στο κεφάλι και θα φύγει με την ουρά κάτω από τα σκέλια».

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice