Παράταση των μέτρων στην Αττική μέχρι της 12 Οκτωβρίου

Ο Υφυπουργός Πολιτικής προστασίας  στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό επεσήμανε ότι βρισκόμαστε σε  ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού παγκοσμίως, ενώ πρόσθεσε ότι «μέσα από την καθημερινότητα βλέπουμε πόσο μεταδοτικός είναι ο κορωνοϊός».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι στα 314 είναι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων, ενώ ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων είναι τα 39 έτη. Σημείωσε πως την τελευταία εβδομάδα υπάρχει σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων τα οποία καταγράφονται κάθε μέρα. Αυξητική τάση παρουσιάζει το νούμερο των διασωληνωμένων και έτσι πιέζεται το Σύστημα Υγείας.

Στη συνέχεια τόνισε ότι θα υπάρχει παράταση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι τις 12 Οκτωβρίου για την Αττική. Το ίδιο ισχύει και για τα μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας.

«Ακούω συνεχώς το ερώτημα αν θα πάρουμε νέα μέτρα, αλλά το σημαντικό είναι να τηρήσουμε τα ήδη επιβληθέντα. Η τήρηση των μέτρων δεν είναι καταναγκασμός. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να προφυλασσόμαστε. Άλλος τρόπος αντιμετώπισης δεν υπάρχει κι έρχεται χειμώνας που τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανάμεσα σε άλλα.

Κρίσιμη η κατάσταση στην Πέλλα

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στα κρούσματα στην Πέλλα, στο Μαυροβούνι Σκύδρας και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας. Στην συγκεκριμένη μονάδα εντοπίστηκαν συνολικά 114 κρούσματα με αποτέλεσμα σημάνει συναγερμός και να κλείσει το εργοστάσιο. Ο κ. Χαρδαλιάς απευθύνθηκε στους πολίτες της περιοχής, τονίζοντας πως πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα.

Τα μέτρα για την Κύθνο

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός μίλησε και για την Κύθνο, η οποία έχει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν:

  • Απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.
  • Αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση εκτός των λαϊκών αγορών, οι οποίες θα λειτουργούν με αυστηρά μέτρα προστασίας.
  • Απαγορεύεται η συνάθροιση πολιτών άνω των 9 ατόμων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.
  • Στην εστίαση επιτρέπονται έως 4 άτομα, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς α’ βαθμού (σ.σ. τότε το όριο είναι τα 6 άτομα).

Τέλος, υποχρεωτική και επιβεβλημένη είναι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλο το νησί.
Σχολιάστε