Ο Γιαλατζί Πασάς απειλεί με «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα για το σκίτσο της Charlie Hebdo

Σε υστερία και πανικό η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα λάβει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα μετά τη δημοσίευση από την γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo σκίτσου που σατιρίζει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα γίνουν οι απαραίτητες δικαστικές και διπλωματικές ενέργειες κατά του εν λόγω σκίτσου», δηλώνει η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην γαλλική γλώσσα, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και το Παρίσι.

«Η μάχη μας κατά αυτών των αγενών, με κακή πρόθεση και προσβλητικών βημάτων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με λογική, αλλά και αποφασιστικότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Λίγο μετά τη δήλωση αυτή, η εισαγγελία της Άγκυρας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας κατά των επικεφαλής του Charlie Hebdo.

Η γαλλική σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα ανάρτησε χθες Τρίτη το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πρωτοσέλιδο του τελευταίου φύλου της, στο οποίο δημοσιεύεται σκίτσο που σατιρίζει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.

Η τουρκική προεδρία καταδίκασε σήμερα ως ενέργεια κατά του Ισλάμ, το σκίτσο αλλά για τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί από τον τσετσένο ισλαμιστή δεν βρήκε να πει μια λέξη. Η σύγκρουση με τη Γαλλία έχει αλλάξει τα δεδομένα στην Ευρώπη και η Τουρκία έχει τεθεί σε δυσμένεια από τα περισσότερα κράτη που βλέπουν ορατό τον κίνδυνο μιας ισλαμικής τρομοκρατικής έκρηξης, με καθοδηγητή τον παρανοϊκό Ερντογάν.
Σχολιάστε