Μας περιπαίζουν: Ανοιχτά της Άνδρου το γεωτρύπανο Kanuni και τουρκικά πολεμικά σκάφη

Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η θρασύτητα  του χασάπη της Άγκυρας Ταγίπ Πασά και τουρκικά ερευνητικά και πολεμικά σκάφη αλωνίζουν κάθε σημείο του Αιγαίου. Την ώρα που στις Βρυξέλλες οι 27  ηγέτες συνομιλούν για την τουρκική προκλητικότητα, οι παραληρούν τες  Οθωμανοί, εκτός της παρουσίας του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα περιφέρουν το τουρκικό γεωτρύπανο Kanuni, το οποίο έχει αλωνίσει το μισό Αιγαίο, στο πλαίσιο της στρατηγικής της Άγκυρας, που -κλιμακώνοντας τις προκλήσεις – επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Οι τούρκοι εκμεταλλεύονται σε ύψιστο βαθμό την ελληνική αναποφασιστικότητα που επιτρέπει παιχνίδια εντός ελληνικής επικράτειας αλλά και της διεθνής κοινότητας που υπό την επιρροή Γερμανίας και ΝΑΤΟ, προσπαθεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στα σχέδια του παρανοϊκού τρομοκράτη, όπως έπραξαν σε Ιράκ και Συρία.

Το πλωτό γεωτρύπανο εθεάθει να πλέει ανατολικά της Άνδρου ενώ χθες πέρασε δυτικά της Χάλκης, σε διεθνή ύδατα, συνοδεία δύο Τουρκικών πολεμικών πλοίων, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παρουσιάζει το zarpanews.gr. Με προκλητικό τρόπο επιλέγει να κινηθεί σε απόσταση μιας ανάσας από τις ελληνικές ακτές, δείγμα απύθμενου θράσους και αμφισβήτησης της κυριαρχίας της χώρας στο Αιγαίο.

 
Σχολιάστε