Λαοθάλασσα για την Αρμενία στο Λος Άντζελες στις ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Λαοθάλασσα για την Αρμενία στο Λος Άντζελες στις ΗΠΑ. Χιλιάδες Αρμένιοι και Αμερικανοί πολίτες συγκεντρώθηκαν το Σαββάτο 10/12/20 για να καταγγείλουν την βαρβαρότητα Αζέρων και Τούρκων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το Αρτσάχ είναι Αρμενικό, βροντοφώναξαν ζητώντας από τις ΗΠΑ και την παγκόσμια κοινότητα να σταματήσει μια ακόμη γενοκτονία κατά του αρμενικού λαού.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν πολλοί Έλληνες ομογενείς.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ναυλωμένη πτήση φορτίου έφτασε στο αεροδρόμιο Zvartnots από το Λος Άντζελες με 20 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων φαρμακευτικών, ιατρικών και χειρουργικών προμήθειών, φορητές μηχανές ακτίνων Χ, νοσοκομειακά κρεβάτια, υπνόσακους, ζεστά χειμερινά ρούχα και φορητές γεννήτριες (λεπτομερής απογραφή θα δημοσιευθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία).

Σε λίγες ημέρες αναμένεται και δεύτερη ναυλωμένη πτήση φορτίου με επιπλέον 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας. Και οι δύο πτήσεις γίνονται δυνατές χάρη σε μια ομάδα γενναιόδωρων δωρητών.

Ομάδα ιατρικών επαγγελματιών συμπεριλαμβανομένων χειρουργών τραυματισμού αναμένεται επίσης στην Αρμενία να υποστηρίξει άμεσα τους τοπικούς ομολόγους τους και να προσφέρει την απαραίτητη ανακούφιση.
Σχολιάστε