OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κέρκυρα: Σήμερα δεν δικάζεται ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, αλλά ο Χριστός και η Ορθοδοξία

Στις αίθουσες των δικαστηρίων της Κέρκυρας “σέρνουν” σήμερα τον Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο, σε μια κίνηση κρατικής αναλγησίας και προκλητικότητας. Μια κίνηση εχθρική στην Εκκλησία που προσβάλει την Ορθοδοξία, την ίδια ώρα που διάφορες κατηγορίες πολιτών τυγχάνουν προκλητικής και εγκληματικής ασυλίας με αποκορύφωμα φαινόμενα συγχρωτισμού σε συναυλίες, θέατρα, πορείες και συγκεντρώσεις. Την ίδια ώρα που “σέρνουν αλυσωδεμένο” σαν κατάδικο τον Ιεράρχη, οι γνωστοί άγνωστοι εθνομηδενιστές και ψευτοεπαναστάτες  καταστρατηγούν τα πάντα και oι  αρχές κλείνουν τα μάτια, προκλητικά. Μια Εκκλησία που με πρόσχημα την επιδημία, έχει βρεθεί στο στόχαστρο κύκλων που επιδιώκουν να “γκρεμιστεί” και να αποκοπεί από την κοινωνία.

Αυτή την ώρα κλήρος και λαός βρίσκεται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Κέρκυρας, οι οποίοι όλοι μαζί έσπευσαν να συμπαρασταθούν στον Ποιμενάρχη τους, που δικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Κέρκυρας.  Να σημειωθεί ότι μάρτυρες υπερασπίσεως στην δίκη είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος και ο Πρωτοπρ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

ΤΩΡΑ: Την απαλλαγή του Μητροπολίτη ζήτησε η Εισαγγελέας

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση την απαλλαγή του Μητροπολίτη Κέρκυρας κ. Νεκτάριου από την κατηγορία για την Θεία Κοινωνία ζήτησε με αγόρευση της η Εισαγγελέας κ. Υφαντή, ενώ επεσήμανε ότι από τις φράσεις του Σεβασμιωτάτου στο κήρυγμά του, δεν προκύπτει ότι προέτρεψε τους πιστούς σε ανυπακοή. Το δικαστήριο που συνεχίζει την διαδικασία, μέχρι τώρα επιφυλάσσεται, ώστε να εκδικάσει και την δεύτερη κατηγορία που αφορά την Λιτανεία.

Τουλάχιστον 15 μητροπολίτες βρίσκονται στην Κέρκυρα προκειμένου για να συμπαρασταθούν στον διωκόμενο μητροπολίτη κ. Νεκτάριο, ο οποίος δικάζεται για τη μη τήρηση των μέτρων  στην μητρόπολη με κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών!

Στο πλευρό του , είναι οι μητροπολίτες Καστοριάς κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος. Ενώ ,την συμπαράστασή τους έχουν εκφράσει δημοσίως  δεκάδες μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα και την Κρήτη.

Ο  λόγος που ο κ. Νεκτάριος  προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής, είναι η τέλεση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της Θείας Μεταλήψεως στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας κατά την 25η Μαρτίου 2020, εν μέσω περιόδου καραντίνας που είχε επιβληθεί από τις πολιτειακές αρχές λόγω της πανδημίας.

Τον περασμένο Μάϊο κ. Νεκτάριος χοροστάτησε σε Λειτουργία στον άγιο Σπυρίδωνα με την συμμετοχή μικρού αριθμού επισήμων με αποτέλεσμα να παρέμβει η Αστυνομία .Σε βάρος του τότε σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβίαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΙΑ/ΓΠ.οικ.23093/20020 σε συνδυασμό με ΠΝΠ 25.02.2020 (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου. Εκτός αυτού  ο κ. Νεκτάριος όταν είχαν επιβληθεί το Iock Down  είχε πει στους πιστούς να στέλνουν sms ότι δήθεν θα πάνε για άσκηση και να πηγαίνουν στην εκκλησία.

Oι μητροπολιτες οι οποίοι έχουν βρεθεί στο πλευρό του , εκτός  του  ίδιου του κ. Νεκταρίου , υπερασπίζονται  το δικαίωμα της Εκκλησίας να διαχειρίζεται τα του οίκου της με σεβασμό στην υγεία των πιστών αλλά χωρίς να κάνει εκπτώσεις σε θέματα όπως η Θεία Ευχαριστία.

Ο κ. Νεκτάριος κατά την χθεσινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, στην Καστανιά Κέρκυρας, ευχαρίστησε τους πιστούς για την αγάπη τους και τόνισε: «Κατηγορούμαστε για το έγκλημα ότι κοινωνήσαμε πιστούς, για το ότι λιτανεύσαμε τον Άγιό μας, για το ότι σεβαστήκαμε την φωνή της συνειδήσεώς μας και μολονότι δεν θέσαμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, κάναμε το ύψιστο καθήκον μας έναντι του Θεού, της Εκκλησίας και του λαού μας. Πειθαρχούμε στα κελεύσματα του Θεού. Αισθανόμαστε θλίψη διότι υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα φόβου, υποταγής, κατάργησης της ελευθερίας. Λέμε «πρώτα ο Θεός»! Σεβόμαστε και τηρούμε τους νόμους τους ανθρωπίνους όταν δεν έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους της πίστης μας. Μένουμε διάκονοι του Ευαγγελίου και αυτό καλούμαστε να διδάξουμε. Χαιρόμαστε για τη στήριξη του λαού μας, για την αγάπη του, για το ότι είναι κοντά μας σ’  αυτήν την δοκιμασία. Άλλωστε αυτόν τον λαό διακονούμε, μαζί με τον Θεό. Και αυτήν την μαρτυρία θα συνεχίσουμε να δίνουμε».

Φωτο Romfea.gr

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice