Ένταση στην Πάτρα στην πορεία του ΟΧΙ – Κινητοποίησαν αντιεξουσιαστές

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ πολιτών που ήθελαν να κάνουν πορεία μετά την απαγόρευση των παρελάσεων λόγω κορονοϊού και των αστυνομικών που προσπάθησαν να τους σταματήσουν.

Μεγάλος αριθμός πολιτών συμμετέχοντας στην πανελλαδική δράση μηχανοκίνητες πορείες για το ΟΧΙ, έφτασαν στο σημείο με αυτοκίνητα, μηχανές και κάποιοι με τα πόδια.

Η συγκέντρωση που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει από τη Veso Mare, λόγω συγκέντρωσης ομάδων αντιεξουσιαστών στο σημείο που κατ’ εντολή θέλησαν να δημιουργήσουν ένταση  πραγματοποιήθηκε στην αρχή της Αγίου Ανδρέου, στη συμβολή με την Τριών Ναυάρχων. «Δεν είμαστε πολιτικοποιημένοι, δεν ανήκουμε σε καμία παράταξη, σε καμία ομάδα μόνο στο έθνος, στην πατρίδα μας, αγαπάμε την Ελλάδα» δήλωσε στο best.gr ο ιερέας που με μια ελληνική σημαία ήταν επικεφαλής της πορείας. «Βρήκαμε τρόπο να παρελάσουμε, γιατί είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ήρθαμε εδώ στον Άγιο Ανδρέα. Αυθόρμητο όλο αυτό, ένα βίντεο τραβήξαμε και κοιτάξτε πόσοι μαζεύτηκαν» πρόσθεσε.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν εντόνως για την απόφαση απαγόρευσης, φωνάζοντας ότι στο Εφετείο Αθηνών , τις 20.000 συγκεντρωμένων δεν τους εμπόδισε κανείς. «Για την πατρίδα και τους ήρωες μας, βγάλατε εντολή απαγόρευσης. Ντροπή» , φώναζαν με οργή.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  δημοσιογράφος και εικονολήπτης  που κάλυπταν πορεία αντιεξουσιαστών, κοντά στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, δέχθηκαν επίθεση από την ομάδα των κουκουλοφόρων, οι οποίοι στην συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν.
Σχολιάστε