Άθλια Μέρκελ: «Θα πρέπει να υποστηρίξουμε την Τουρκία…είναι πολύτιμος εταίρος»

Ξεσκεπάστηκε λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής. Η ηθική αυτουργός της τουρκικής προκλητικότητας, δυναμιτίζει την Σύνοδο και προκαλεί βάζοντας πλάτη στον αγαπημένο Ερντογάν. Πάει περίπατο η αλληλεγγύη προέχουν τα συμφέροντα των απογόνων του Άουσβιτς.

Τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί η Ειδική Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε η Άνγκελα Μέρκελ σε δήλωσή της, προσερχόμενη στις Βρυξέλλες. Μεταξύ άλλων, όπως είπε, «θα μιλήσουμε για την Κύπρο και την Ελλάδα και την κατάσταση που επικρατεί με την Τουρκία και τις εντάσεις που έχουν προκληθεί στην περιοχή».

Η Γερμανίδα καγκελάριος σε ένα φιλοτουρκικό παραλήρημα ανέφερε  πως «η γερμανική πλευρά έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση για να πετύχει αποκλιμάκωση των εντάσεων. Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Ξέρετε ότι η Τουρκία αυτή στιγμή αποτελεί εταίρο στο ΝΑΤΟ, είναι πάρα πολύ σημαντική και θα πρέπει να υποστηρίξουμε την Τουρκία για να διατηρήσουμε μια ομαλότητα στην κατάσταση του προσφυγικού. Εκεί η Τουρκία μας είναι πολύτιμος εταίρος».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «για εμένα η διπλωματία θα πρέπει να είναι το πιο σημαντικό εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση».
Σχολιάστε