OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αμείωτη μάχη με τις φλόγες στη Λευκίμμη Έβρου- Νέα πυρκαγιά στο Διδυμότειχο

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Λευκίμμη Σουφλίου, στον Έβρο. Οι ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με το πύρινο μέτωπο και από το πρωί σημαντική δύναμη εναέριων μέσων χτυπά συντονισμένα τις φλόγες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, χάρη και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες, από πυροσβέστες, δασοφύλακες και μηχανήματα του δήμου Σουφλίου, να… σωθεί τελικά η “καρδιά” του πυρήνα του προστατευόμενου δάσους με τα σπάνια αρπακτικά πουλιά.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 129 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα, 34 οχήματα, ενώ συνδράμουν μηχανήματα έργου , υδροφόρες και εθελοντές από την τοπική αυτοδιοίκηση. 6 αεροσκάφη καναντέρ και 2 ελικόπτερα από αέρος επιχειρούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Τις προσπάθειες και τον γενικό συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης έχει ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονιστής Πυροσβεστικής Βορείου Ελλάδος, Σπύρος Βαρσάμης που ήρθε από την Θεσσαλονίκη, ενώ όπως ενημερώνει το ΠΣ στο μέτωπο αναμένεται ο Αρχηγός του ΠΣ Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης

Στην περιοχή σύμφωνα με το  evros-news.gr βρίσκονται συνεχώς ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, με τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Δαρούση, Γιώργο Δουκαλέτση, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ Πρόδρομο Φωτακίδη, ενώ έφτασε και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος κακ ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, που στο Πυροφυλάκιο Λευκίμμης ενημερώθηκαν από τον κ.Βαρσάμη για την κατάσταση και είδαν τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα.

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα σε χωριό του Διδυμοτείχου.

Συγκεκριμένα η φωτιά ξεκίνησε στον κάμπο και ακριβώς δίπλα σχεδόν στα σπίτια, του χωριού Ελαφοχώρι Διδυμοτείχου, στην είσοδο του ενώ φτάνει κάποιος από την επαρχιακή οδό Διδυμοτείχου-Λάδης.

Κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Διδυμοτείχου που σπεύδει στο σημείο, αφού οι άνεμοι που φυσούν και το γεγονός ότι οι φλόγες είναι πολύ κοντά στο χωριό, εγκυμονούν κινδύνους για τα σπίτια.

 

Σχετικά Άρθρα

Έπεσαν οι μάσκες- Βέτο των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

otavoice

Σπουδαία πρόκριση! Ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Europa Conference League

otavoice

ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ για τα οικοδομικά ύψη: Ο ΝΟΚ δεν βελτιώνεται πρέπει να καταργηθεί

otavoice

Α. Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή στο «χείλος του γκρεμού»- Η Γάζα μια «ανθρώπινη κόλαση»

otavoice

Το «παζάρι» Ισραήλ με ΗΠΑ – «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα ως αντάλλαγμα περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

otavoice

Σεισμός 5,6 βαθμών Ρίχτερ στην Τουρκία- Αναφορές για υλικές ζημιές

otavoice