Χρυσοχοίδης: «θα φύγουν όλοι οι μετανάστες από τη Λέσβο, έως το Πάσχα»-Την ίδια ώρα μισθώνουν το Καρά Τεπέ έως το 2025

Αλαλούμ με τον σχεδιασμό της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στο νησί της Λέσβου. “Θα φύγουν όλοι”, αναφέρει σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Ο υπουργός αποκαλύπτει  στην εφημερίδα ότι  “από τους 12.000 πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη εκεί, προβλέπω ότι οι 6.000 θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα έως τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι έως το Πάσχα. Οι κάτοικοι αυτού του νησιού έχουν περάσει πολλά. Έδειξαν μεγάλη υπομονή”.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Όμως χθες βγήκε στη δημοσιότητα έγγραφο που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. το οποίο αφορά την μίσθωση εκτάσεων στην περιοχή της σημερινού καταυλισμού στο Καρά Τεπέ προϋπολογισμού 2.75 εκατομμύρια ευρώ και με χρονική διάρκεια μίσθωσης πενταετίας, μέχρι το 2025. Εδώ βέβαια γεννάτε το ερώτημα ποιος λέει αλήθεια, ποια είναι η επίσημη κυβερνητική θέση, αυτό που λέει ο Χρυσοχοϊδης ή αυτά που σχεδιάζει με επίσημα έγγραφα ο Μηταράκης; Εκτός και αν ο Υπουργός Προστασίας Πολίτη τα λέει για επικοινωνιακούς λόγους και για να καθησυχάσει ή αποκοιμίσει τους εξοργισμένους κατοίκους της Λέσβου,

Βέβαια μπορεί να  προγραμματίζουν να διώξουν τους 12.000 πρόσφυγες και να φέρουν στο Καρά Τεπέ νέες μεταναστευτικές ροές.

 
Σχολιάστε