Βρώμικη επίθεση της Άγκυρας στον Μακρόν: «Είσαι ανίκανος, αλαζόνας, αποικιοκράτης και εθνικιστής»

Βρώμικη επίθεση που ξεπερνάει κάθε όριο σεβασμού σε ηγέτη μιας μεγάλης παγκόσμιας δύναμης εξαπέλυσε το καθεστώς της Άγκυρας, ευρισκόμενο σε πλήρη παροξυσμό και εκνευρισμό. Με βαρείς χαρακτηρισμούς απάντησε η Άγκυρα στις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν από την Κορσική για το το ζήτημα της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών , εμφανώς ευρισκόμενο σε εθνικιστικό παραλήρημα αλλά και εκνευρισμό από την σθεναρή στάση της Γαλλίας, που καθορίζει πλέον το γεωπολιτικό παιχνίδι στη Μεσόγειο, κατηγορεί τον Γάλλο Πρόεδρο για ανικανότητα,αλαζονεία, απελπισία και εθνικισμό.
«Ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν έκανε μια αλαζονική δήλωση, προσπαθώντας να δώσει μαθήματα εκ του άνωθεν, με τα παλιά αποικιακά αντανακλαστικά του. Στην πραγματικότητα, οι δηλώσεις του Μακρόν είναι μια εκδήλωση της δικής του ανικανότητας και απελπισίας. Οι μέρες που αλώνιζαν σε όλο τον κόσμο έχουν τελειώσει. Καταρρίψαμε όλα τα απαίσια σχέδιά τους στην εξωτερική πολιτική και με αυτόν τον εσωτερικό πόνο καθημερινά εξαπολύει θρασύτατες επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας, και του προέδρου μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Δεν εναπόκειται στον Μακρόν να καθορίσει τη θαλάσσια δικαιοδοσία οποιασδήποτε χώρας στη Μεσόγειο ή σε οποιασδήποτε άλλης περιοχή. Αντί η Γαλλία να κάνει τον δικηγόρο της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης ( Κυπριακη Δημοκρατία), που λαμβάνουν μονομερή και προκλητικά μέτρα και παίρνουν την ΕΕ όμηρο τους για τα στενά τους συμφέροντα, θα πρέπει να λάβει θέση υπέρ της συμφιλίωσης και του διαλόγου» συνεχίζεται στην ανακοίνωση.

«Αυτή είναι μια απαίτηση της ευρωπαϊκότητάς μας και της συμμαχίας μας στο ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, με την ατομική και εθνικιστική του στάση, προάγει την ένταση και θέτει σε κίνδυνο τα μεγάλα συμφέροντα της Ευρώπης και της ΕΕ» τονίζεται και καταλήγοντας αναφέρει ότι: «Η Γαλλία που δεν συνορεύει καν με την τη Ανατολική Μεσόγειο και ενεργεί και τώρα αποικιακή νοοτροπία. Είναι ασυνέπεια να κατηγορεί την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας που είναι ανθρωπιστική και ειλικρινής για τη συνεργασία. Αφήνουμε στην κρίση του γαλλικού λαού την ανήμπορη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Μακρόν, ο οποίος καθημερινά χάνει την υποστήριξη του λαού του».

Ο εκνευρισμός και η υιοθέτηση αυτής της φρασεολογίας υποδηλώνει ξεκάθαρα την καθολική ήττα που έχει υποστεί σε διεθνές επίπεδο ο Ταγίπ Ερντογάν , που δεν αποκλείεται να του γυρίσει μπούμερανγκ στο εσωτερικό. 
Σχολιάστε