Τύμπανα πολέμου από Γενί Σαφάκ: «Η Τουρκία έχει δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά νησιά»

Δεν υπάρχει όριο στην τουρκική προκλητικότητα. Αμφισβητούν τα πάντα. Τύμπανα πολέμου χτυπάει καθημερινά το καθεστώς της Άγκυρας με συνεχείς δηλώσεις , δημοσιεύματα και παράνομη δραστηριότητα στα ελληνικά και κυπριακά ύδατα.

Δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά νησιά δημιουργείται για την Τουρκία, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ (Yeni Safak) η οποία επικαλείται εκτιμήσεις ειδικών βάσει των οποίων η Ελλάδα μεταφέροντας στρατιώτες στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς έχασε το δικαίωμα κυριαρχίας της. Τουρκικά μέσα υποστηρίζουν τις τελευταίες μέρες ότι η Ελλάδα μετέφερε με πλοίο της γραμμής Έλληνες στρατιώτες στο Καστελλόριζο. Σήμερα η εφημερίδα Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ότι με τον ίδιο τρόπο η Ελλάδα έστειλε τώρα στρατιώτες και στη Ρόδο.

 

 

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ με τίτλο “Δημιουργήθηκε δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας”, σημειώνει ότι με βάση τους ειδικούς η παράνομη αποστολή στρατιωτών στα νησιά δίνει το δικαίωμα πολιτικής, νομικής και στρατιωτικής επέμβασης στην Τουρκία. Για να στοιχειοθετηθεί ο τουρκικός παραλογισμός επιστρατεύτηκαν δήθεν καθηγητές δικαίου για να αποδείξουν την ελληνική παραβατικότητα. Εμφανίζουν κάποιον καθηγητή διεθνούς δικαίου του Πανεπιστημίου Μαρμαρά ονόματι Σελαμί Κουράν,να ισχυρίζεται πως  η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών και η Τουρκία μπορεί να προβεί σε χρήση στρατιωτικής δύναμης κατά των ελληνικών δυνάμεων.

“Αν με αυτή την αποστολή στρατιωτών η Τουρκία αισθάνεται ότι απειλείται η δική της ανεξαρτησία τότε αποτελεί μια καθαρή απειλή. Αν οι πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες δεν αποδώσουν μπορεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα με βάση το νόμιμο δικαίωμα άμυνας που προβλέπει το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. Μπορεί να εξουδετερώσει ένα ένα τα στρατιωτικά στοιχεία σε αέρα, θάλασσα και ξηρά”, αναφέρει.

Πηγή: ΚΥΠΕΣχολιάστε