Τσαβούσογλου: Το γιουσουφάκι του ΝΑΤΟ στηρίζει Στόλτενμπεργκ-Είπε αλήθεια ο γραμματέας, ψεύδονται οι Έλληνες

Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Το γιουσουφάκι του ΝΑΤΟ ,ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, έτρεξε να στηρίξει δημόσια το Big Boss¨μεγάλο αφεντικό» και να χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως αναξιόπιστη.  Ο Τσαβούσογλου  κατηγόρησε την Αθήνα ότι ενώ αρχικά είπε ναι στις προτάσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ,Γενς Στόλτενμπεργκ για διάλογο με την Άγκυρα στην συνέχεια υπαναχώρησε.«Η Τουρκία δεν εκπλήσσεται από την στάση της Ελλάδας. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δεν λέει ψέματα. Ψέματα λέει η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας την επικοινωνιακή παρωδία ο Τούρκος ΥΠΕΞ επεσήμανε πως η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ υπέρ της διπλωματικής οδού για την επίλυση των διαφορών αλλά τελευταία με την συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό μεταβλήθηκε. «Εμείς θα είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου», είπε ο Τσαβούσογλου και σχολίασε πως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας , αρνήθηκε τον διάλογο χωρίς όρους για την Ανατολική Μεσόγειο.

Είναι σαφές ότι η Άγκυρα παίζει το παιχνίδι της, υπό την πλήρη κάλυψη δυνάμεων της Δύσης , όπως η νατοϊκή συμμαχία. Από την μία προβαίνει σε παράνομες ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο  και από την άλλη παραδίδει μαθήματα νομιμότητας και αμοιβαίας συνεργασίας.

Μόνο η Γαλλία έχει μπει στο στόχαστρο του Ερντογάν μιας και είναι η μοναδική ευρωπαϊκή δύναμη που στηρίξει ξεκάθαρα και ενεργά τις ελληνικές θέσεις. Αυτό έχει εξοργίσει την Άγκυρα και δεν σταματά καθημερινά να εξαπολύει επιθέσεις.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφερόμενος στο Παρίσι σχολίασε πως «Η  Γαλλία προκαλεί γιατί έχει άλλα κίνητρα. Τι δουλειά έχει η Γαλλία με την Ανατολική Μεσόγειο; Η Γαλλία έφερε αντίρρηση στις ειρηνευτικές μας επιχειρήσεις στην Συρία και με θράσος είπαν ότι δεν ζητήσαμε την άδειά τους. Έπρεπε να τους ζητήσουμε την άδεια; Όχι! Και στην Λιβύη υποστήριξαν τον Χάφταρ και αυτό ήταν μια λάθος κίνηση» τόνισε και έκανε ειδική μνεία στον Εμμανουέλ Μακρόν και στην αντίδρασή του όταν ηττήθηκε ο Χάφταρ. «Δεν ήξερε τι να κάνει. Και μετά στην Ανατολική Μεσόγειο μας κατηγόρησε ότι παρενοχλούσαμε τα πλοία τους. Και αν δεν προσκομίσουν στοιχεία θα είναι ντροπιαστικό γι’ αυτούς και μετά η Γαλλία θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από την Τουρκία» κατέληξε.

Προτείναμε στην ελληνική πλευρά ένα διάλογο και ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι μόνο με διάλογο θα λυθούν τα προβλήματα ανάμεσα στις δυο χώρες. «Μπορούμε να συναντηθούμε σε ένα ουδέτερο μέρος όπως η Γενεύη και να συζητήσουμε χωρίς προαπαιτούμενα», είπε ο Τσαβούσογλου πως πρότεινε ο Ερντογάν και ισχυρίστηκε ότι αυτή η πρόταση έγινε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και από τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ. Όμως η απάντηση της ελληνικής πλευράς υπήρξε αρνητική.

«Έτσι, έκανε πρώτα μια προσπάθεια η ΕΕ και εμείς είπαμε ναι και η Ελλάδα είπε όχι και μετά το ΝΑΤΟ έκανε μια προσπάθεια και πάλι εμείς είπαμε ναι και η Ελλάδα είπε όχι. Αν η Ελλάδα περιμένει από εμάς να τους παραχωρήσουμε όλα μας τα δικαιώματα, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Αν έχουν τόση εμπιστοσύνη στον εαυτό τους γιατί δεν κάνουν διάλογο; Αν πιστεύεις όχι έχεις δίκιο δεν το βάζεις στα πόδια όταν είναι να κάνει διάλογο. Οι Έλληνες ξέρουν ότι έχουν άδικο και το ξέρουν και πολλοί Ευρωπαίοι. Μιλάμε για το Καστελόριζο που είναι μόλις 2 χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία και μιλάνε για υφαλοκρηπίδα, ενώ ξέρουν ότι έχουν άδικο» είπε συνεχίζοντας το παραληρηματικό κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας.

 
Σχολιάστε