Στην Καρδίτσα ο Μητσοτάκης- Αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν

Την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η οποία επλήγη σφοδρά από την επέλαση της κακοκαιρίας Ιανός, δημιουργώντας εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές και καταστροφές σε αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα .

Με ελικόπτερο τύπου Σινούκ προσγειώθηκε λίγο μετά τις 9 π.μ. στο Στάδιο των Τρικάλων και στη συνέχεια μετέβη στην Καρδίτσα. Τον πρωθυπουργό που συνοδεύουν υπουργοί και επιτελικά στελέχη της κυβέρνησης, υποδέχτηκαν στα Τρίκαλα  ο υφυπουργός Κώστας Σκρέκας, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων  Χρήστος Μιχαλάκης και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε αμέσως για Καρδίτσα όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη και αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.

«Να έχετε εμπιστοσύνη και στις δυνατότητες της κρατικής μηχανής και στο κράτος το οποίο πρέπει να στέκεται δίπλα στους πολίτες όταν αυτοί το έχουν περισσότερο ανάγκη» είπε  ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρώτο πακέτο ενίσχυσης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Υπάρχει το πρώτο πακέτο των 5.000 και των 8.000 ευρώ για νοικοκυριά και για επιχειρήσεις, ξέρουμε όμως ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν θα είναι αρκετό. Αλλά για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες να ξαναπατήσουν στα πόδια τους πρέπει να έχουμε μια γρήγορη, ακριβή εκτίμηση της πραγματικής ζημιάς και εδώ πέρα είμαστε να στηρίξουμε ειδικά την πόλη της Καρδίτσας» είπε.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι: «Δεν θα δείξω καμία κατανόηση σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Ο κόσμος σήμερα είναι δικαιολογημένα στενοχωρημένος και θυμωμένος, το καταλαβαίνω απόλυτα. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο». Μετά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με τους κατοίκους για τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν και άκουσε τα αιτήματά τους, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μουζάκι προκειμένου να επιβλέψει την πορεία των έργων αποκατάστασης στην πληττόμενη περιοχή.
Σχολιάστε