Σε ομηρία η Λέσβος από χιλιάδες «καταληψίες» στους δρόμους (live)

Σε πλήρη αποσύνθεση το νησί

Κυριολεκτικά σε ομηρία βρίσκεται η Λέσβος από χιλιάδες παράνομους μετανάστες που μετά τον εμπρησμό της δομής στη Μόρια έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος του νησιού στήνοντας υπαίθριο καταυλισμό σε κεντρικούς δρόμους και χωράφια. Χιλιάδες περιφέρονται ανεξέλεγκτα στους δρόμους και σε παραλίες του νησιού με τους κατοίκους να βρίσκονται σε νευρική κρίση.

Με δεδομένο ότι έχουν εξαφανιστεί οι 35 θετικοί στον κορονοϊό το μείγμα γίνεται εκρηκτικό και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα που θα προκαλέσει απροσδιόριστες επιπτώσεις.Αντί να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση του νησιού όπως ζητάνε σύσσωμες οι τοπικές αρχές, η κυβέρνηση επιλέγει να συντηρεί το πρόβλημα και ετοιμάζεται να δημιουργήσει την Μόρια Νο2 , στην περιοχή του Καρά Τεπέ.

Η επικοινωνιακή μεταφορά 400 ασυνόδευτων-που μόνο ανήλικα δεν ήταν- αποδείχτηκε ότι ήταν μια προαποφασισμένη ενέργεια που εξυπηρετούσε την ΜΚΟ, Solidarity Now του Τζόρτζ Σόρος. Η άμεση απομάκρυνση για εθνικούς κυρίως λόγους είναι επιβεβλημένη και θα πρέπει να πιεστεί η ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της και να διοχετευτούν σε ευρωπαϊκά κράτη οι μετανάστες της Μόριας. Η συνέχιση αυτής της κατάστασης υποβαθμίζει τη χώρα και μεθοδευμένα την παρουσιάζει ως αυταρχική και απάνθρωπη.
Σχολιάστε