Πέτσας σε Στόλτενμπεργκ: Να κινείσαι με την σοβαρότητα που αρμόζει στη θέση σου

Με μια αιχμηρή δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολίασε την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. όπου χθες  ανήγγειλε ως τοποτηρητής της περιοχής πως Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν  για την έναρξη τεχνικού διαλόγου στο πλαίσιο της Συμμαχίας.

 «Ο καθένας που κατέχει δημόσιο αξίωμα πρέπει να κινείται με τη σοβαρότητα που επιβάλλει η θέση που κατέχει. Και ο ΓΓ. του ΝΑΤΟ κατέχει μια μεγάλη θέση» σχολίασε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χθεσινή παρέμβαση του στερείται σοβαρότητας και δεν είναι ανεκτή.

Στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν, απάντησε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά αυτήν την ώρα «βρισκόμαστε πολύ μακριά από ένα  τέτοιο ενδεχόμενο».  Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι ο κ. Στόλτενμπεργκ κατέθεσε προτάσεις για την αποφυγή ατυχήματος σε τεχνικό επίπεδο , σχολιάζοντας πως «Επομένως  αυτό απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως συμφωνία για επανέναρξη διάλογου παραμένει το ζήτημα της έμπρακτης αποκλιμάκωσης από πλευράς Τουρκίας».

«Επρόκειτο για έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος σε προγραμματισμένη Σύνοδο στην οποία βρισκόταν ο στρατιωτικός υπεύθυνος. Ένα έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος, για το οποίο ζητήθηκε η αντίδραση και οι προτάσεις των πλευρών, δεν είναι κείμενο συναίνεσης για επανέναρξη συζητήσεων ή να έχουν συμφωνήσει Ελλάδα – Τουρκία για επανέναρξη διαλόγου…», κατέληξε.
Σχολιάστε