OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Πέτσας σε Στόλτενμπεργκ: Να κινείσαι με την σοβαρότητα που αρμόζει στη θέση σου

Με μια αιχμηρή δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολίασε την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. όπου χθες  ανήγγειλε ως τοποτηρητής της περιοχής πως Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν  για την έναρξη τεχνικού διαλόγου στο πλαίσιο της Συμμαχίας.

 «Ο καθένας που κατέχει δημόσιο αξίωμα πρέπει να κινείται με τη σοβαρότητα που επιβάλλει η θέση που κατέχει. Και ο ΓΓ. του ΝΑΤΟ κατέχει μια μεγάλη θέση» σχολίασε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χθεσινή παρέμβαση του στερείται σοβαρότητας και δεν είναι ανεκτή.

Στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν, απάντησε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά αυτήν την ώρα «βρισκόμαστε πολύ μακριά από ένα  τέτοιο ενδεχόμενο».  Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι ο κ. Στόλτενμπεργκ κατέθεσε προτάσεις για την αποφυγή ατυχήματος σε τεχνικό επίπεδο , σχολιάζοντας πως «Επομένως  αυτό απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως συμφωνία για επανέναρξη διάλογου παραμένει το ζήτημα της έμπρακτης αποκλιμάκωσης από πλευράς Τουρκίας».

«Επρόκειτο για έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος σε προγραμματισμένη Σύνοδο στην οποία βρισκόταν ο στρατιωτικός υπεύθυνος. Ένα έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος, για το οποίο ζητήθηκε η αντίδραση και οι προτάσεις των πλευρών, δεν είναι κείμενο συναίνεσης για επανέναρξη συζητήσεων ή να έχουν συμφωνήσει Ελλάδα – Τουρκία για επανέναρξη διαλόγου…», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice