ΝΑΤΟ: Ο νταβατζής του Ερντογάν προανήγγειλε συνομιλίες Ελλάδας -Τουρκίας

Οι πιέσεις για να συρθούμε σε διάλογο επι των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δείχνουν να βρίσκουν έδαφος, αν και η αντίδραση της Αθήνας δείχνει αιφνιδιασμό. Ο ¨νταβατζής¨ του Σουλτάνου που σε όλη την κρίση δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη κατά της τουρκικής προκλητικότητας , προανήγγειλε σαν επίτροπος,  ότι Αθήνα και Άγκυρα θα καθήσουν  στο «τραπέζι» του διαλόγου. Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ,Γενς Στολτενμπεργκ  έπειτα από συζητήσεις που είχε με τις ηγεσίες των δύο χωρών, υπήρξε συμφωνία να ξεκινήσουν συζητήσεις μεταξύ τεχνικών κλιμακίων, με στόχο την αποφυγή συγκρούσεων και τη μείωση του κινδύνου περιστατικών και ατυχημάτων στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Αθήνα αντιδρά και δεν επιβεβαιώνει τη δήλωση Στόλτενμπεργκ.Το ερώτημα που προκύπτει και είναι εξόχως σοβαρό είναι αν ο Γενικός Γρμματέας του ΝΑΤΟ έχει πάρει παρασκηνιακά πράσινο φως από κάποιο πολιτικό κέντρο της χώρας, γιατί αν δεν υπάρχει καμιά συμφωνία τότε μιλάμε για σχέδιο οργανωμένο κατά της Ελλάδας.

Επικοινωνία Μέρκελ με Ερντογάν

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν,με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο να βρίσκονται στο επίκεντρο. Φαίνεται ότι κάποιοι παίζουν σε διπλό ταμπλό και αντιμετωπίζουν τον τρομοκράτη ισότιμα με τον σύμμαχο ….

 
Σχολιάστε