Ναι μεν αλλά, από τον γύπα του ΝΑΤΟ: «Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη, αλλά οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει»

Με διπλωματική μαεστρία ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ παίζει το παιχνίδι της «ειρήνης» που στο βάθος έχει στόχο την ικανοποίηση των παράνομων διεκδικήσεων της Άγκυρας. Μετά το χθεσινό tweet του ,το οποίο προανήγγειλε συμφωνία Ελλάδας- Τουρκίας και που προκάλεσε την αμήχανη αντίδραση της Αθήνας, έτρεξε σήμερα να θολώσει τα νερά δηλώνοντας  ότι «είναι περισσότερο τεχνικές συζητήσεις παρά διαπραγματεύσεις» και ξεκαθάρισε πως δεν αντικαθιστούν τις προσπάθειες της Γερμανίας για πολιτική διαπραγμάτευση.«Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη, αλλά οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει» ξεκαθάρισε αλλά επιβεβαίωσε και πάλι το παρασκήνιο , για το οποίο η Αθήνα οφείλει να απαντήσει.

Ο Στόλτενμπεργκ με τη δήλωση του προσπαθεί να διασκεδάσει τις αντιδράσεις αλλά δεν ξεχνά να επισημάνει ότι οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει, κάτι που η ελληνική πλευρά δεν δέχεται. Επίσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τη μορφή του μηχανισμού αποτροπής συγκρούσεων.

«Πρόκειται για τεχνικές συζητήσεις, παρά διαπραγματεύσεις στην υπάρχουσα διαφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Συνεπώς, προορίζονται να συμπληρώσουν, όχι να υποκαταστήσουν τις προσπάθειες της Γερμανίας για πολιτική διαμεσολάβηση για αποκλιμάκωση», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι σημαντικοί σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι σημαντική πλατφόρμα για συμβουλές σε όλα τα θέματα που αφορούν την κοινή μας ασφάλεια» πρόσθεσε αλλά στην ουσία ταυτίζει τον τρομοκράτη με τον νομιμόφρονο σύμμαχο που δέχεται επίθεση.

Το νατοϊκό γεράκι δεν βλέπει την τουρκική επιθετικότητα και κλείνει επιδεικτικά τα μάτια στις απειλές και στις παραβιάσεις.

Δείτε το βίντεο μετά το 22ο λεπτό

 
Σχολιάστε